• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/ Одобреният от парламентарната здравна комисия кандидат за директор на Здравната каса, д-р Дечо Дечев, е предложил при изслушването си вместо да изпращаме за лечение в чужбина наши пациенти, да каним тук чужди лекари. Той предлага и медицинският одит да се прехвърли в Здравната каса, за това пише "24 часа".

"Труд" съобщава, че правителството отпуска повече пари за спорт в училищата. От 1 януари догодина тези пари ще се ползват за купуване на спортни уреди и пособия. 

Във Варна ударно търсят учители два месеца преди началото на учебната година, съобщава "Труд". Най-дефицитни са преподавателите по физика. Над 50 са свободните места само за града.

"Нов лобистки скандал може да доведе до разпад на управляващата коалиция", пише "Сега". Въпреки заплахите на вицепремиера Валери Симеонов парламентът прие промени в Закона за приватизация, предложени от "Атака" и подкрепени от ГЕРБ, пояснява вестникът. Текстовете засягат изпълнението на приватизационните договори.

"Уплашен, Борисов спря протеста с уволнения" е водещото заглавие на опозиционния "Дума". Изданието цитира лидера на БСП Корнелия Нинова, която заяви: "Управляващите изправиха държавата срещу народа". 

Водещото заглавие на "Земя" е в същия дух – "Фермерите изплашиха властта". Фермери излязоха на протест пред сградата на Министерския съвет в защита на своите права. Борисов освободи четирима висши чиновници от екипа на агроминистъра в опит да тушира напрежението, допълва вестникът.

"Бунят държавата с овце и миньори", пише "Стандарт" на първа страница. Чумата дойде дюшеш на БСП за политическия им сценарий, обобщава вестникът.

"Истината за баба Дора е тъжна и неудобна. И никой не смее да я съобщи", коментира "Сега" драмата с чумата по овцете и козите в Странджа. Осигуряване на санитарна зона, адекватни компенсации, изграждане на компетентен административен капацитет – това са изводите в обширния коментар. 

"Граничари заловиха след гонка 26 мигранти", съобщава "Стандарт". Заловени са двама каналджии. Новината съобщи премиерът преди началото на заседанието на правителството, пояснява вестникът. Акцията се провела близо до Драгоман.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.