• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Vice News: Русия върна танковете на мода

Vice News: Русия върна танковете на мода

/КРОСС/ Тежката бронетехника се връща на мода, оцеляла след десетилетия забвение след Студената война, пише американският портал Vice News.
За това, според изданието, свидетелства представянето на най-новата руска техника „Армата" и обявеното след това намерение от страна на САЩ за разполагане на тежко въоръжение в Източна Европа.
"Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг се кълнеше, че това не е началото на нова надпревара във въоръжаването. Просто е време да се обновят транспортните военни средства, за да може да се отговори на новите заплахи, каза той пред журналисти в сряда. Очевидно това просто магически съвпадна с дебюта на новия руски танк", иронизира Vice News.
Т-14 на платформата "Армата" беше представен на 9 май на парада в Москва.
"Това е една от най-новите и оригинални конструкции за повече от 20 години", отбелязва изданието.
Това нова руско въоръжение ще повлияе на плановете на други страни за модернизиране на остарелия си парк, убедени са военните експерти.
Първи плановете си за модернизиране обяви Германия - как до 2018 г. съвместно с Франция смята да разработи проект на нов танк. В допълнение, ще бъдат модернизирани стотици изведени от експлоатация танкове Leopard-2.
"На фона на напрежението между Русия в Европа растат опасенията, че за решението на този проблем ще е необходима най-добрата бронирани техника", казва анализаторът Симон Веземан от Стокхолмския Международен институт за изследване на мира.
Според него, САЩ също няма да останат настрана.
"Наличното не е достатъчно за потенциален бой с врага, който е много добре въоръжен или поне е много силен и знае как да се справи с танкове", казва експертът.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.