• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Вигенин: Хората искат промяна

Вигенин: Хората искат промяна

/КРОСС/ „Хората искат промяна. Искат да видят управление, което в много по-голяма степен отчита техните интереси, а не се занимава с преразпределяне на средства към близки фирми, както и с действия, насочени единствено и само до укрепване на властта. С това поведение на управляващите хората ще излязат и на улицата". Това заяви секретарят на ПГ на „БСП за България" Кристиан Вигенин в сутрешния блок на БНТ. Според него липсата на идеи, реформи и развитие вече се усеща много силно. „Започнахме срещи в страната. Преди тази инициатива, всеки един от нас провежда редовно срещи с в регионите си, но сега цялата парламентарна група отива в определени региони. Така хората се срещат с много повече народни представители по конкретни политики, както и с експерти. Срещите са много интересни", обясни той. По неговите думи много хора искат промяна, не само от БСП. „Водим диалог по „Визия за България" с професионални организации, неправителствения сектор, експерти, за да се опитаме да създадем дългосрочна национална програма за развитието на страната", каза още народният представител. Той почерта, че инвестициите намаляват, а за демографската катастрофа не се предприемат никакви мерки. „Управляващите са щастливи от това, че безработицата намалява. То не остават хора - търсят работа или в големите градове, или в чужбина. Това не се забелязва дори в мислите на управляващите. Не можем повече да бъдем част от тази политика, която се води и в парламента", категоричен е Вигенин. Той подчерта, че хората недоумяват как за дребни, но важни неща, не могат да се намерят пари, а се „размятат" милиарди за увеличение на заплатите на държавната администрация, с което управляващите се опитват да си купят още малко време.
„Многократно сме поставяли въпроса, че Борисов разпределя стотици милиони, извън държавния бюджет, към общини, ръководени от ГЕРБ. За общини с кметове от опозицията - няколко милиона. Не е вярна тезата, че за Борисов и правителството е без значение коя партия управлява", посочи Кристиан Вигенин. Той подчерта, че тези средства след това се разпределят към близки до властта фирми, чрез обществени поръчки, които най-често са нагласени. „А това цели ГЕРБ да бъдат подпомогнати в изборите. Самозабравянето и наглостта на управляващите води до промяна в настроенията и това управление ще се срине под собствената си тежест. Страната е ощетена, защото когато по този начин се инвестират средства, не отиват за качествени проекти", обясни той.
Според Вигенин новият парламентарен сезон е започнал с летящ старт - три оставки на министри. „Защо тези трима министри поемат политическа отговорност, а министър Порожанов, чиято оставка искаме отдавна, продължава да стои?", попита народният представител и обясни, че има и пореден провал в неговото министерство - съмнения за конфликт на интереси на шефа на Изпълнителна агенция по горите във връзка с оградата, която се строи по границата с Румъния, за борба с африканската чума по свинете. Според него това е поредното доказателство как мерките за борба с подобни зарази се превръщат единствено и с фокус изразходване на нови средства и пак преразпределяне до близки фирми. „Тази ограда е измишльотина на българските власти. Миналата седмица имах среща с ЕК, с директора, който конкретно отговаря за борбата с тези заболявания, и той каза, че тези огради не могат да спрат болестта, не препоръчват строителството им и не възстановяват средства за подобни действия", обясни Вигенин. „Тримата министри си отиват, а Цецка Цачева продължава да стои след грандиозния скандал с Търговския регистър. Най-доброто, което може да направи премиерът, е да оттегли себе си и да отидем на нови избори. Той е изпуснал нещата от контрол и всеки прави, каквото си иска в това правителство. Това вреди на България. Борисов и ГЕРБ не разбират, че времето им изтече", каза още Кристиан Вигенин.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Да Вагинин , народът иска промяна , иска комунистическата измет да изчезне и да престане да им трови ежедневието

16.09.2018 22:22:18

Анонимен

И с какво е компрометиран Президентът, че не разбрах? А и в последните 10 години, БСП не е било на власт. Орешарски не се брои, при него изобщо нямаше нормални условия за управление, но не по негова вина. Що се отнася до ЕС/НАТО - ще видим докога ще просъществуват, въпроса е дали България ще ги надживее, да не изчезнем дотогава!

16.09.2018 20:00:04

пак не е разбрал

ГЕРБ ще спечели и следващите избори. Не че управляват добре, а защото за момента няма алтернатива. Президентът е компрометиран, не може да бъде алтернатива, комунистите управляваха съвсем скоро, сгушени под дъжд от домати.България е Нато, руският ботуш е невъзможен.Промяна и да има, тя няма да бъде за БСП,които винаги ще са опозиция и никога на власт.

16.09.2018 15:55:03

Анонимен

Очевидно хората не искат ГЕРБ, но те не искат и ДПС (милионерите от ДС), не искат БСП (Милиардерите на БКП). Тези партии трябва бъдат разпуснати.

16.09.2018 14:26:51

Анонимен

ПРОМЯНА, стига да не е замесен някой роднина НА БСП .

16.09.2018 13:48:15

Анонимен

ДА ПО ОТНОШЕНИЕТО КЪМ РУСИЯ.

16.09.2018 13:47:29

Анонимен

КОИ ХОРА БЕ ВИГЕНИН РУСКИТЕ СЛУГИ ЛИ

16.09.2018 13:32:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.