• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Вигенин: Проява на лош вкус е да информираш първо медии, а после засегнатото посолоство

Вигенин: Проява на лош вкус е да информираш първо медии, а после засегнатото посолоство
Обявените публично основания за изгонване на двамата руски дипломати звучат почти комично

/КРОСС/ "Обявените публично основания за изгонване на двамата руски дипломати звучат почти комично. Но понеже нямам цялата информация, няма да коментирам факта сам по себе си; по принцип това е краен ход, но не е недопустим, стига да има достатъчно сериозни доказателства, засега не сме видели такива. Проява на лош вкус е да информираш първо медиите, а после засегнатото посолство, но и това няма да коментирам - толкова си могат нашите." С тези думи депутатът от БСП и зам.-председател на парламента Кристиан Вигенин коментира случая с изгонените руски дипломати, заподозрени в шпионаж.

Посланиците на САЩ, Великобритания и Канада са приветствали тази стъпка на МВнР. Мисля, че е редно министър Захариева да покани тези посланици един по един във Външно и да им разясни, че такива приветствия биха могли да се разглеждат като намеса едновременно и във вътрешната, и във външната ни политика, категоричен е Вигенин.

Според него в противен случай се създава впечатление, че сме някакъв подизпълнител, който очаква одобрение за свършената работа. Но дори и така да е, този факт трябва елегантно да се прикрива, не е умно изрично да се подчертава, казва още бившият външен министър.

"Преди години ми се наложи да водя подобни разговори с посланиците на Франция и Германия, които (както стана ясно след време - без санкция от министрите си), решиха да подкрепят протести срещу законно избраното правителство на страна-член на ЕС. Мисля, че ме разбраха. Все пак достойнството и суверенитетът трябва да се отстояват във всички посоки, за да бъдем уважавани като народ и държава. А публично одобрение или неодобрение за действията си властта може и трябва да очаква единствено от българските граждани", обобщава Вигенин.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.