• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Осъдиха на 30 години Северин Красимиров за убийството на Виктория Маринова

Осъдиха на 30 години Северин Красимиров за убийството на Виктория Маринова

/КРОСС/Обвиненият за убийството на журналистката от Русе Виктория Маринова беше осъден на 30 години затвор при първоначален строг режим. Присъдата на Русенския окръжен съд е за 3 престъпления - умишлено убийство, изнасилване и блудство. Северин Красимиров се призна за виновен и поиска съкратен процес. Убийството предизвика вълна от съпричастност към жертвата и искане за справедливо наказание към извършителя.
Северин Красимиров се призна за виновен и по трите обвинения. Така на практика той се спаси от най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна. Служебният му защитник дори поиска по-лека присъда - 15 години затвор, с мотива, че Северин е съдействал на разследването, че е с лека умствена изостаналост и чисто съдебно минало. А съдията по делото Юлиян Стаменов заяви, че ако законът му позволяваше, щеше да наложи по-голямо наказание. Близките на Виктория Маринова коментираха, че за тях 30 години затвор е справедливо наказание, но настояха за законодателни промени при извършването на такива тежки престъпления.

Северин Красимиров запази мълчание след като чу присъдата. Преди това в последната си дума пред съда заяви, че много съжалява за стореното и иска да върне времето назад. Той се извини на родителите на Виктория и каза, че признава вината си. Свекърът на Виктория Румен Максимов сподели, че дъщеричката ѝ приема болезнено загубата на майка си и всеки ден пуска балони с надпис: "Мамо, обичам те!".

Настоя за промени в Наказателния кодекс.Убийството на Виктория беше извършено на 6 октомври миналата година. Тялото ѝ беше открито до тенис кортовете в Русе. За четири дни полицията успя да установи извършителя и да го задържи в Германия, където Северин се беше укрил при роднини. Заключението на съдебно-медицинската и психиатрична експертиза установи, че той е с лека умствена изостаналост, но е вменяем и осъзнава какво върши, така че може да носи наказателна отговорност. Разследването продължи близо половин година и установи, че Северин е единственият извършител на престъплението, което е било продиктувано от сексуални подбуди и не е извършено заради професионалната работа на Виктория Маринова, каквито версии се появиха в първите дни на убийството.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.