• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Руските въоръжени сили се готвят за голямо военно учение, очакват Путин (видео)

Руските въоръжени сили се готвят за голямо военно учение, очакват Путин (видео)

/КРОСС/ Руските въоръжени сили се готвят за мащабно военно учение с участието на военни от Китай и Монголия, най-голямата демонстрация на сила от близо 40 години, предаде АП.

Маневрите "Восток-2018" през август и септември ще станат безпрецедентни по мащаб, както по размер на обхванатото пространство, така и по численост на участващите войски и командни структури, заяви министърът на отбраната на РФ генерал Сергей Шойгу. По думите му това е най-голямото учение за подготовка на въоръжените сили от времето на "Запад-81". В него ще участват Източният и Централният военен окръг, Северният флот, Въздушно-десантните войски, Далечната и Военнотранспортната авиация, както и подразделения на въоръжените сили на Китай и Монголия.

Шойгу съобщи още, че днес по заповед на главнокомандващия, президента на Руската федерация Владимир Путин, е започнала т.нар. внезапна проверка на бойната готовност във войските на Централния и Източния военен окръг, Далечната и военнотранспортната авиация. По думите на Шойгу преди мащабните маневри "Восток-2018" в източния театър на военни действия се провежда комплекс от 16 специализирани учения.
Китай потвърди, че негови военни ще участват в стратегическите учения "Восток-2018" в Русия. Според министерството на отбраната на Китай двете страни организират съвместни учения на полигона Цугол в Забайкалския край от 11 до 15 септември т.г.

Целта е укрепване на руско-китайското стратегическо военно сътрудничество, засилване на потенциала на страните за съвместно реагиране на различни заплахи за сигурността и поддържане на мира, стабилността и сигурността в региона. В Русия ще бъдат изпратени около 3200 военни, над 900 единици въоръжение, 30 вертолети и самолети.
Владимир Путин може да посети един от етапите на "Восток 2018", съобщи прессекретарят на президента Дмитрий Песков. "Не изключвам тази възможност", каза той пред журналисти. "Ако президентът вземе такова решение, ще ви съобщим", обеща Песков.

Снимка: ИТАР ТАСС

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

У-а-у-у, става страшно щом и Монголската котерия е в строя!?

21.08.2018 10:35:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.