• 08 Авг 2020 |
 •  USD / BGN 1.6551
 •  GBP / BGN 2.1642
 •  CHF / BGN 1.8103
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София °C

Политици и общественици от 56 страни приеха Ливадийско послание за мир

Политици и общественици от 56 страни приеха Ливадийско послание за мир
Документът бе представен пред Ливадийския форум в Крим от председателя на НД "Русофили" Николай Малинов

/КРОСС/ Политици и общественици от 56 страни, участващи в V Ливадийски форум в Крим, приеха единодушно днес Ливадийско послание за мир. С него те се обявяват против фалшифицирането на историята и насаждането на екстремистки идеологии и двойни стандарти в политиката, икономиката и хуманитарната сфера, апелират за укрепване на доверието и сътрудничеството между народите.
Документът бе представен на пленарната сесия на Ливадийския форум от председателя на българското НД "Русофили" Николай Малинов.
„В обръщението се поставят няколко червени линии, които смятаме че не бива да се прекрачват - заяви Николай Малинов. - Трябва ясно да разграничим кой е за мир и кой е за война. Говорим за мултикултурен и многополярен свят, но мултикултурализмът във вида, в който го виждаме, погубва и унищожава света. Мнозина се опитват да прекрачат правовия ред, установен след Втората световна война. Съзнателно се изопачава историческата истина за войната, слуги на нацизма се произвеждат в герои, а подвигът на борците против фашизма се предава на забвение. Ето защо решително осъждаме опитите за реставрация на идеологията на нацизма, разпространението на расизма и ксенофобията. Символично е, че отправяме това послание именно от тук, от Ялта, където бяха поставени основите на следвоенния свят, в който живеем."

Убедени сме, че многополюсният свят без война през 21 век може и трябва да стане реалност при наличието на политическа воля у всички държави членки на ООН, се казва в Ливадийското послание за мир. То е адресирано до държавните ръководители, парламентаристите, международните правителствени и неправителствени организации и дейци на културата. В него е формулирано и предложение към Общото събрание на ООН: победата над нацизма във Втората световна война да се признае за световно наследство на човечеството, а паметниците на борците срещу нацизма във всички страни - за световен мемориал на човечеството. Документът призовава също така за тържествено отбелязване през 2020 г. на 75-ата годишнина от ВСВ.
Петото издание на Ливадийския форум в Крим, който се състоя на 4-5 юни, събра рекорден брой участници - повече от 500 представители на Руската федерация и над 200 гости от чужбина. и
Николай Малинов участва активно и в работата на една от основните секции на Ливадийския форум «Русофилите и руските съотечественици зад граница: общи задачи и нови възможности за сътрудничество» . Той сподели опит в изучаването на руски език в България и направи предложения във връзка с обучението на български студенти в Русия, като настоя по-конкретно да им се даде възможност и да работят по време на следването.

реклама
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2020 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.