Той отбеляза, че това не решава всички проблеми и посочи, че те са сериозни и с особена сила в Сухопътни войски, защото там недокомплектът е най-голям, условията са изключително тежки, има нужда от много по-голямо внимание към бойната техника, индивидуалното оборудване, към социалния статус, към условията за професионално развитие и кариерно израстване.

"Убеден съм, че всички тези проблеми ще намерят своето решение, защото времето е такова, и България разчита на своите въоръжени сили и на Сухопътни войски, отбеляза държавният глава.
Българските Сухопътни войски са неразделна част от нашия народ, защото със своя безпримерен героизъм и храброст са защитавали и служили вярно на своя народ, доказали са, че са ключов фактор за суверенитета, териториалната цялост и независимостта на България, преминали са през много тежки изпитания, винаги са всявали респект и уважение сред противници и съюзници", посочи Румен Радев. "Нашият войник е оставал там, където другите са побягвали, и е продължавал напред, когато другите са спирали, неслучайно няма нито едно пленено българско знаме", допълни той. 

Радев отбеляза, че Сухопътни войски могат да се гордеят не само със своята история, а и с това, което правят днес за България. Въпреки предизвикателствата, те продължават да коват нови спосбоности и съвместимост с нашите съюзници, заяви държавният глава. 

Ген.Михаил Попов, командир на Сухопътни войски, благодари на военнослужещите и отбеляза, че с дейността си не са дали повод на никого да каже и една лоша дума за тях. Той посочи, че личният състав на Сухопътни войски служи с чест и достойнство, демонстрира професионализъм, чувство за дълг и достойнство.