• 17 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Легендите от URIAH HEEP с концерт в Пловдив

Легендите от URIAH HEEP с концерт в Пловдив

/КРОСС/Рок легендите от Юрая Хийп ще зарадват пловдивските си фенове на 4 май в зала КОЛОДРУМ. Бандата пристига със собствено оборудване и спектакълът ще е на световно ниво, обещават организаторите от Loud Concerts.

Създадена в Лондон през 1969 година от китариста Mick Box и вокалиста David Byron като ‘Spice', групата се превръща в Uriah Heep (името е на герой от романа на Чарлз Дикенс "Дейвид Копърфилд") при концептуализирането на първия албум. Озаглавен ‘Very ‘eavy, Very ‘umble', той определя характерното звучене на бандата с наслагване на вокали, характерни клавирни и тежки китарни рифове. Настоящият вокалист Bernie Shaw и кибордистът Phil Lanzon са в групата още от средата на 80-те, а барабанистът Russell Gilbrook се присъедини през 2007. Mick Box е постоянно присъствие през цялата история на бандата.

Репертоарът на бандата включва хитове от над пет десетилетия - от 70-те досега, между които култови парчета като ‘Gypsy', ‘Easy Livin'', ‘July Morning', ‘Look At Yourself', ‘Stealin'' и ‘Lady in Black', която достига до номер 1 в Германия в три различни случая и остава начело шест месеца. Продажбите на албуми са вече над 40 милиона, а с непрестанните турнета групата а посетила 56 страни, била е водеща на множество фестивали и турнета. Uriah Heep е първата западна банда, която свири в Русия през 1987 година, а година след това посещава и България.

В момента Uriah Heep е в състав: Mick Box - китара, вокали; Phil Lanzon - киборди, вокали; Bernie Shaw - водещи вокали; Russell Gilbrook - ударни, вокали; Dave Rimmer - бас, вокали.

Билетите за концерта в Пловдив се продават в БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР пред общината както и в мрежата на Eventim. Цените са от 15 до 35 лева.

Eдна от английските култови хард рок банди ще свири отново за многобройните си български фенове и в Русе на 7 май с концерт на сцената на Булстрад Арена.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.