• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Нинова: Репресиите на властта продължават и след изборите- ще ви защитим

Нинова: Репресиите на властта продължават и след изборите- ще ви защитим
Сигнализираме европейски институции

/КРОСС/ „Благодарение на нашите усилия и на будните хора, вече всички знаете как протекоха изборите - купени ромски гласове, корпоративен вот, използване на държавната машина, натиск, страх. За съжаление тези процеси не спряха с края на изборния ден, репресиите на властта продължават и след изборите. За тях ще ви разкаже кандидатът ни за кмет в Ловеч - Радина Банкова, председател на Българска асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил, в която членуват над 120 малки и средни фирми на български производители".

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в Народното събрание. Тя разказа, че случаят в Ловеч не е единственият случай на репресия срещу кандидати на БСП в цялата страна. И още - че само за няколко дни застъпници на левицата в Благоевград са получили предупреждения за уволнение от работа, в община Дупница -застъпник, служител на ВиК, също е заплашен от уволнение. В Пазарджик - заповед за данъчна проверка на фирма на кандидат на БСП за общински съветник, а в община Септември - уволнена дисциплинарно детска учителка в детска градина, член на БСП, на ОИК. Нинова обясни, че в последния случай детската учителка в понеделник получава забележка, на следващия ден в 15.30 часа- предупреждение за уволнение, а в 16.30 часа вече е дисциплинарно уволнена, без право на обжалване и адвокат - по думите на Нинова това е само защото е отказала да подписва документи с невярно съдържание. Тя посочи още, че в община Перник свекървата на кандидат на левицата за общински съветник е уволнена от кметството в с. Кладница.

„Обръщам се към всички хора, които се чувстват застрашени след изборите от репресии на управляващите спрямо тях - само заради различното им мнение - моля, всеки сигнал подайте при нас. Ще ви защитим с всички средства - юридически и политически. Няма да ви оставим сами. Обръщам се към държавните служители, някои от тях споделиха, че ги изпращат на измислени проверки, за които няма основание - не изпълнявайте такива заповеди. Накрая ще си измият ръцете с вас. Ще защитим всички. Днес сигнализираме всички европейски посланици в България за начина на провеждане на изборите и за репресиите след тях. Изпращаме писма към европейските институции, Съвета на Европа и ОСС и внасяме въпроси към министри - тук, в парламентарния контрол, за всеки отделен случай. Това не може да продължава повече", категорична бе Нинова. Тя призова всички, които искат свободно изразяване на волята, демократичен изборен процес и правила в държава - да се обединят и да се противопоставят на този модел - и след изборите.

Радина Банкова: Нямам данъчни задължения. Върху мен се упражнява натиск

„За мое огромно съжаление, във вторник по обяд бях уведомена, че имам огромни задължения към НАП за осигуровки, данъци, касаещи моето служители и работници. Паралелно с това - осъществен запор на банковите сметки на фирмата. По време на цялата кампания аз се постарах тя да бъде позитивна, честна, открита. Кампания, през която не отправих нападки към никого и не влязох в спорове с никого". Това заяви кандидатът за кмет на Ловеч от левицата Радина Банкова. Тя отбеляза, че няма данъчни задължения - нейната фирма е износител и обикновено ситуацията, в която се намира по отношение на приходния орган е, че възстановява ДДС и няма как да дължи големи суми. „Голямо разочарование за мен е факта, че изпълнително дело е образувано на основание на удостоверение, издадено от НАП, съдържащо неверни данни", разказа Банкова.
„Искрено се надявам частният съдебен изпълнител и органите на НАП този път да издадат удостоверение с фактическото състояние и по най-бърз начин моето сложно бизнес положение да се разреши - когато са запорирани сметките на една фирма, тя не може да оперира, не може да плаща заплати и данъци. Надявам се да не се стигне до там и го вярвам. Работим честно и отговорно с хората, за да се чувстват сигурни", каза още Банкова.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Петър Иванов

Какви глупости говори Другарката Радина като е осъдена от Върховният административен съд именно заради кражба на ДДС и това е неуспорим ФАКТ ! https://faktor.bg/uploads/2019-Documents/22-10-2019_DDS-BSP-Lovech/Reshenie-3311-07-03-2019-VAS.pdf Просто е влизате в сайта на Върховния административен съд Справки по дело 12387 от 2018 год. и намирате цялото дело Банкова е крадец на ДДС . www.sac.government.bg

06.12.2019 12:20:52

Николай Урумов

Специално за Радина Банкова тя е крадец на ДДС - https://faktor.bg/uploads/2019-Documents/22-10-2019_DDS-BSP-Lovech/Reshenie-3311-07-03-2019-VAS.pdf

08.11.2019 16:50:46

Анонимен

И на арменския поп се обади-не го пропускай и него !

07.11.2019 15:42:41

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.