• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Джамбазки и Киссе запознаха британските консерватори със ситуацията на българите в Украйна

Джамбазки и Киссе запознаха британските консерватори със ситуацията на българите в Украйна

/КРОСС/Българският представител на ВМРО в Европейския парламент Ангел Джамбазки проведе срещи с Антон Киссе, председател на Асоциацията на българите в Украйна и депутат във Върховната Рада. Двамата обсъдиха критичната ситуация в Украйна и по-специално положението на българското малцинство в страната, наброяващо около половин милион души, със заместник председателя на Групата на Европейските консерватори и реформисти, Джефри ван Орден и със координатора на групата в Комисията по външни работи, д-р Чарлз Таннок. 

По време на двете срещи Киссе и Джамбазки представиха детайлна информация за сънародниците ни и тежката ситуация, в която те се намират. Киссе сподели, че в Украйна икономическата ситуация е лоша, има голяма безработица и инфлация, хората са под напрежение. Върви активна фаза на мобилизация и това също се отразява на настроението и на самочувствието на хората.

Джамбазки, заедно с двамата британски консерватори, които са сред основните фигури на групата, активни в политиката на външни работи, получиха официална покана да посетят Одеса. Те специално подчертаха, че е приоритет на групата на Европейските консерватори и реформисти, хуманитарната криза в Украйна да бъде разрешена възможно най-скоро, както и да се подпомагат малцинствата и да се защитават техните права.

Джефри Ван Орден е член на Комисията по външни работи на Европейския парламент и координатор на ЕКР в подкомисията по сигурност и отбрана, като дълги години е заемал поста председател на Комисията по външни работи. Освен това, той е и бивш високопоставен военен с широк международен и оперативен опит. По време на процеса на присъединяването на България към Европейския съюз, Ван Орден беше докладчик за България в Европейския парламент като редовно докладва за напредъка на страната по отношение на изискванията за членство в ЕС.

Д-р Чарлз Таннок е координатор на ЕКР и член на Комисията по външни работа на Европейския парламент, който в периода 2004-2009 е заемал поста зам.-председател на Делегация в Комитета за парламентарно сътрудничество ЕС-Украйна и познава в дълбочина проблемите на страната.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

4апаев

Може да се спори по въпроса дали украинските лидери са престъпници или не; но със сигурност се знае, че всички те са московски възпитаници, затова и моралът им е московски – същия като на българските „чавдарци” . . .

26.02.2015 14:49:42

Анонимен

Понеже не са британци скъпия господин няма да си мръдне пръста за тях.Тъй,че г-н Джамбаски напразно се абиш,ами да беше гласувал против 8-те милярда поне.

26.02.2015 14:02:41

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.