• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

С. Славчев: Мерките на Столичната община за въздуха са пълна мъгла

С. Славчев: Мерките на Столичната община за въздуха са пълна мъгла

/КРОСС/ Симеон Славчев, бивш общински съветник в Столичния общински съвет и председател на партия МИР, предлага да се забрани и криминализира изгарянето на отпадъци в България, в частност от инсинератора, одобрен от Столична община и получил финансиране от ЕС.

Пред БНР Славчев изтъкна, че „чистотата на въздуха влияе пряко върху чистотата на човешкото здраве и за огромно съжаление София се нарежда на 3-о място като най-мръсен град в света".

„Европейската агенция по околна среда окачествява въздуха в София като доста опасен за здравето на хората. Постоянно наблюдаваме кризисни пиар акции на кмета Фандъкова и на Столична община като цяло и затова излязох с конкретна позиция - не само горенето на отпадъци да бъде криминализирано, а цялостният процес по изгаряне. Защото всеки един от тези процеси по изгаряне бълва във въздуха отровни вещества", каза той в предаването „Преди всички" на програма „Хоризонт".

Според него мерките, в кавички, на Столична община и кмета Фандъкова са „пълна мъгла".

„Завод за изгаряне на отпадъци в центъра на София ще бълва допълнително фини прахови частици и ще замърсява въздуха на София", подчерта Славчев.

„В социалните мрежи излезе снимка на г-жа Фандъкова, която излиза от форум за чистотата на въздуха и се качва на „Мерцедес"-а си, който гори 20 л на 100 км и който също замърсява. Въпросът е принципен и на личен пример. Когато искаш да промениш нещо, трябва да дадеш личен пример", отбеляза още той

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.