• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Костадин Костадинов: Възраждане е единствената алтернатива!

Костадин Костадинов: Възраждане е единствената алтернатива!

/КРОСС/ До настоящите избори за Европейски парламент остава по-малко от седмица и така както се очертава, предходните победители от ГЕРБ, сега ще регистрират загуба. Поражението им витае във въздуха и вече се усеща от целия партиен апарат. Притеснението, което е обхванало партията на Борисов се вижда от всички наблюдатели, а социологическите агенции правят дори и невъзможното, за да им дадат няколко стотни преднина. Истината е, че изборите в неделя са вот на недоверие срещу управляващото шайкаджийско правителство на ГЕРБ и Обединени патриоти. Това е и причината Борисов да вземе кампанията на ръчно управление и да обикаля страната, откривайки „по два завода на ден", които никой не е виждал, но пък бурно аплодиран от строените като на манифестация работници по улиците и в цеховете.
И въпреки че обикаля страната в привидно добро настроение, уж по държавни дела, в действията на министър-председателя се виждат паника и страх. Мисълта за предстоящата на 26-ти май загуба на изборите е среднощния кошмар на Борисов, защото това означава само едно - край на престъпната 10-годишна диктатура на ГЕРБ.
Притеснение се вижда и в структурите по места. Зад широките усмивки на местните водачи, които раздават козунаци и сувенири, прозира страх. Страх и чувство за предстоящо възмездие! Чувстват се като пораженци, защото при ежедневните си срещи с хората, виждат само отвращение и погнуса. Екзалтираните народни маси, които ги посрещаха с овации, сега смениха настроението си. Подадените от гербаджиите ръце увисват във въздуха, а събраните в залите под строй и със заплахи колективи и административни служители, ръкопляскат някак си по-тихо, и с все по-ясно доловимата надежда, че на борисовите корумпета, май вече им идва края.
Българските граждани искат промяна и това е факт. Желанието им може да се прочете в очите, да се почувства в жестовете, да се види в реакциите при срещите с кандидатите на управляващата партия. Хората са отвратени, а апартаментите и банковите сметки на гербаджийските синекурници са само малка част от причините за това. Главните фактори са други - безпътицата, индустриалната разруха, натиска над бизнеса, съсипаните образование и здравеопазване, прокудените в чужбина семейства.
Осъзнавайки всичко това, още преди месеци политическите инженери започнаха да действат, сглобявайки най-различни коалиции. От гардероба бяха извадени позабравени от близкото минало лица и партии - БСДП, ССД, НДСВ, Новото време, земеделци, християнски съюзи. Партии, чиято членска маса не може да напълни и един кабинет, се включиха във всевъзможни коалиции, за да се опитат да подлъжат омерзените от 10-годишното управление на режима на Бойко Борисов.
За нас от Възраждане е ясно, че целта на всичко това е една - размиване на гласовете и насочването им към псевдоопозицията и казионните политически групички. Не случайно от няколко седмици светлината на медийните прожектори е насочена към уж опозиционните БСП и Воля.
Първите, макар и най-голямата като брой опозиционна партия в момента, са неразделна част от 30 годишния престъпен преход и няма как да заличат този период от историята си.
Вторите пък изобщо не се нуждаят от коментар, освен този, че представляват апотеоз на биофизическата, психическа и политическа патология.
Що се отнася до ДПС, за тях е ясно, че не са никаква опозиция, а неофициалния старши партньор на ГЕРБ в управлението.
В бюлетината за предстоящия на 26-ти май вот се откроява само едно движение, неучаствало досега във властта и срещу, което не могат да бъдат изкарани неудобни факти и компромати - Възраждане.
Ние сме единствената партия в България, обединяваща националноотговорни хора, работещи ежедневно за своите чисти идеали, без да получават заплащане и без да ползват облаги.
Истината е, че партиите на прехода са силно притеснени от предстоящия вот. Изпечени в изборните измами, силите на прехода правят всичко възможно, за да скрият Възраждане. Въпреки наложения медиен похлупак и откровено лъжливите социологически проучвания обаче, нашето движението набира все по-голямо доверие сред българите.
Възраждане е единствената партия, която говори открито и на висок глас за корупцията, неработещата съдебна система и зависимостите на Бойко Борисов от турския диктатор Ердоган.
За разлика от „патриотите", които участват в правителството и разполагат с цялата власт, Възраждане ежедневно прави всичко възможно, за да повдигне духа на нашите сънародници в чужбина и да реши проблемите им, доколкото това е възможно, когато не управляваш. Възраждане издава учебници за българските деца, както в страната, така и в чужбина. Като истински последователи на пионерите от епохата на Възраждането, ние реставрирахме и възстановихме редица паметници в цялата страна - съсъди за националната ни памет, отделяйки за това лично време и средства. И това е съвсем малка част от онова, което правим.
Жребият за изборите определи последното 27-мо място за Възраждане в бюлетината. И това не е никак случайно, защото нашето движение се явява последната надежда за България. Страната ни е изправена пред поредната национална катастрофа, която вече чука на вратата. Все още разполагаме с малко време, за да я избегнем, но това може да се случи, само ако начело на страната застанат отговорни и родолюбиви управници.
На 26-ти май, имаме великолепната възможност да изпратим продажната и некадърна гербаджийска камарила в историята от упор! С контролен изстрел в главата. Единственото, което трябва да направим е да упражним конституционното си право на глас. Глас, който се опитват да ни отнемат, да заглушат. Затова предлагам следното, нека в неделя им покажем, колко силно можем да крещим!
Възраждане - защото само ние можем!

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Иван Андреев

Но изборите на 26 са за европейски парламент.

20.05.2019 11:36:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.