• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

БНТ със специално издание на "Лачените обувки на българското кино", посветено на "Възвишение"

БНТ със специално издание на "Лачените обувки на българското кино", посветено на "Възвишение"

/КРОСС/ Най-новата филмова продукция - „Възвишение", постигна рекордна гледаемост в първите дни след екранната си премиера на 10 ноември. Близо 30 хил. души вече са гледали филма на режисьора Виктор Божинов в 65 киносалона в страната, а 90% от билетите за настоящата седмица вече са продадени. „Възвишение" е привлякъл най-много публика в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас и Плевен. Предвид силния зрителски интерес, Българската национална телевизия, като копродуцент, ще посвети на филма специално издание на формата „Лачените обувки на българското кино". 90-минутното предаване, с водещи Александра Гюзелева и проф. Божидар Манов, ще бъде излъчено на живо на 22 ноември (сряда), веднага след централната емисия „По света и у нас".

„БНТ дължи на своите зрители тази пряка среща в ефир със създателите на „Възвишение", защото извън големия интерес в кината филмът се превърна и в най-коментираното културно събитие в последните две седмици, предизвика невероятна реакция в социалните мрежи и се проведе на практика уникален дебат за това как в 21-ви век четем историята. В разговора ще бъдат поканени да участват както представители на филмовата общност в България, така и институциите, които финансират българско кино, защото „Възвишение" поставя и темата за стандарта на филмовата индустрия у нас" - заяви програмният директор на БНТ1 Севда Шишманова.

След силната зрителска реакция БНТ дава отново среща на екипа на „Възвишение" - режисьора Виктор Божинов, оператора Антон Бакарски, композитора Петър Дундаков, продуцента Иван Дойков. По червения килим ще премине и част от състава от талантливи актьори. Те ще отговарят на въпроси, зададени пряко от публиката в студиото. Зрителите също ще могат да участват в дискусията през социалните мрежи, с коментари и въпроси.

Водещата на „Денят започва с култура" Анна Ангелова ще отправи покана за виртуална разходка из филмовата площадка на „Възвишение" и ще покаже ексклузивни истории и кадри от снимачния процес.

В началото на формата екипът на „Лачените обувки на българското кино" ще очертае във видеопреглед присъствието на историческите романи в българското кино през годините.

Гледайте специалното издание „Лачените обувки на българското кино: „Възвишение"" на 22 ноември (сряда) от 21:00 часа по БНТ1!

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

НЕ , БЛАГОДАРЯ ЩЕ ПРОПУСНА ПОРЕДНАТА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРСКА ПОМИЯ.

15.11.2017 14:01:16

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.