• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Борисов иска оставките на Писанчев и Лазаров

Борисов иска оставките на Писанчев и Лазаров

/КРОСС/Премиерът Бойко Борисов анонсира, че днес в Народното събрание ще поиска оставките на шефа на ДАНС Владимир Писанчев и на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

След като подаде оставка вътрешният министър Веселин Вучков, Борисов предложи поста да заеме вицепремиерът Румяна Бъчварова и заяви, че ще смени главния секретар и председателя на ДАНС - нещо, заради което Вучков си отидва от МВР. Така Борисов опроверга твърденията, че пази двамата на постовете им. Все още обаче не са ясни номинациите за главен секретар на МВР и шеф на ДАНС.

В сряда министърът на вътрешните работи Веселин Вучков подаде оставката си пет дни след като правната дирекция на Министерския съвет обяви за неоснователно искането му за смяна на главния секретар на МВР и шефовете на ДАНС и ДАТО.

Още миналия петък Вучков изпратил писмо, в което настоява за стартиране на процедура по назначаване на главен секретар, според новите процедурни условия, заложени в променения закон за МВР. Същия ден той получил отговор от правната дирекция, според който новите правила не засягали лицата, заварени на тези длъжности.

В знак на несъгласие с това Веселин Вучков депозира оставката си, а премиерът Бойко Борисов я прие светкавично, с мотив, че в стратегически ден като днешния го занимавали с „ченгеджийски номера".

Министърът в оставка Веселин Вучков е категоричен, че заради действащите вече промени в закона за МВР е нужна нова процедура за избор на шефове на ДАНС и ДАТО, както и на главен секретар на министерството.

Очаква се днес парламентът да гласува оставката на министъра на вътрешните работа Веселин Вучков. Отново с гласуване в пленарната зала народните представители трябва да одобрят и номинираната за поста Румяна Бъчварова.

Точката обаче не е вкарана в дневния ред и е възможно рокадите да останат за следващата сряда.

Парламентът трябва да продължи и дебата по законопроекта за промени в закона за отбраната и въоръжените сили, след като вчерашното заседание беше прекратено заради скандал между депутати от "Атака" и Патриотичния фронт. Парламентарният контрол ще започне от 11 часа. На депутатски въпроси ще отговарят 13 министри.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.