• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Започна разследване срещу компанията на Уайнстийн

Започна разследване срещу компанията на Уайнстийн

/КРОСС/ Прокурорът на щата Ню Йорк Ерик Шнайдерман започна разследване за нарушения на човешките права и дискриминация в компанията Уайнстийн, предадоха световните агенции.

Шнайдерман е изисквал от компанията, базирана в Манхатън, да му предостави личните досиета на служителите, документите с критерии за набиране на персонал, за уволненията и повишенията на служители, както и всички официални и неофициални оплаквания за сексуален тормоз и други форми на дискриминация, постъпили в компанията.

Доскоро компанията Уайнстийн бе ръководена съвместно от братята Уайнстийн. Харви Уайнстийн обаче бе отстранен от административния й съвет миналия вторник заради скандала, породен от обвинения за сексуални посегателства срещу него. Петдесетина актриси и манекенки обвиниха Харви Уайнстийн, който понастоящем е на 65 години, в сексуален тормоз, сексуална агресия и изнасилвания, извършвани през последните 20 години. Харви Уайнстийн, който доскоро бе един от най-известните холивудски продуценти, отхвърля тези обвинения.

Някои от обвинителките на Уайнстийн твърдяха, че ръководителите на компанията Уайнстийн са знаели за поведението на продуцента и че някои служители на фирмата дори са били негови съучастници, като са му организирали срещи с жени, по време на които той ги тормозел и насилвал сексуално. Тридесетина служители на компанията публикуваха миналия четвъртък писмо, в което твърдяха, че не са били в течение на сексуалните посегателства.

Харви Уайнстийн бе изключен от американската филмова академия, а полицията в Лос Анджелис, Ню Йорк и Лондон започна разследване на обвиненията срещу него, отправени от жени от тези градове. Компанията Уайнстийн пък започна преговори с инвестиционния фонд Колони Кепитъл за нейно евентуално изкупуване.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.