• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Ямбол - един от най-старите градове

Ямбол - един от най-старите градове

/КРОСС/ Ямбол, един от най-старите градове, не само в България, но и в Европа. През годините бил промишлен център, средище на богата селскостопанска област, важен транспортен възел, културен и просветен център. А днес, определяна от част от гражданите като мръсен град, с разбити улици и закъсняващ градски транспорт. Да решат тези и други проблеми се заричат няколко кандидата за кметското място. Първият от тях е управлявал града 12 години.

И в трите си мандата, Георги Славов получаваше подкрепата на ГЕРБ, но не и този път. Срещата с него е в обновения център на града. „И аз не получих сериозни и логични аргументи, доводи и обяснения - защо. Но приех и уважих мнението на партията. Не съм съгласен обаче с нея", така Георги Славов обясни оттеглената подкрепа на ГЕРБ от кандидатурата му за кмет. „Има още неща, които трябва да се свършат. Но всички тези ремонти, благоустроявания, хубави неща, които се случват в кварталите, ги правим само и единствено с парите на града. А те не са толкова много, за да могат да станат бързо и лесно", изтъкна Славов. „Общината, като община и аз също, като кмет, направихме повече от необходимото за това, новата болница да стартира, като ремонт, да бъде изградена и да се премести съществуващата. Държавата е тази, която е основният акционер и основният собственик на болницата, не общината. Ние бяхме като катализатор, като мотив, стимул това да се случва, да не го оставяме в забрава", заяви кандидатът за кмет.

Според него, осветлението на града е един голям проблем в момента. „Имаме готов проект. Въпрос на намиране на финансиране, за да се модернизира, реконструира или построи там, където няма такова", каза още Георги Славов. Един от основните опоненти на досегашния кмет е дама, издигната от „БСП за България". Тя е Катя Георгиева. Целият й трудов стаж е в частния сектор. През последните 8 години е общински съветник. „В Ямбол се направи една огромна синя зона, от която всички граждани посиняват от яд. В същото време, по спирките хората висят с часове и се чувстват отчаяни. Това е една закопчана община, в която трудно се влиза. През последните 12 години в Ямбол се изляха много европейски и национални средства, постигнаха се доста неща в благоустрояването на централната градска част. Но това не доведе до желанието на младите, активните хора да останат в Ямбол и да видят перспектива за своята житейска и професионална реализация", така Катя Георгиева критикува досегашното управление на града. Относно вината на общината и на държавата в казуса с Ямболската болница, Катя Георгиева изрази следното мнение: „Общината не може да стои като страничен наблюдател, защото ние нямаме добро качество на здравеопазването. Само 4, 7 процента от лекарите в Ямбол са до 35 години, над 40 процента от лекарите са в пенсионна възраст и над 50 процента от медицинските сестри са пенсионерки. Ние имаме реален проблем.

Ще имаме сграда, но няма да имаме кадри. Т. е., ролята на общината е в кадровото подпомагане на ямболското здравеопазване". Вместо на досегашния кмет, ГЕРБ дадоха доверието си на досегашния областен управител, преди това депутат от 42-то Народно събрание Димитър Иванов. Срещата с него е в един от крайните квартали на града. „Проблемите и исканията на нашите съграждани са идентични. Говорим за инфраструктура, детски площадки, видеонаблюдение", сподели Иванов.

По въпроса за болницата в града той е на мнение, че в рамките на година и половина след избор на изпълнител, Ямбол ще има ново лечебно заведение. „Ямбол има необходимост и от работа в кварталите, от намаляване на данъчната тежест, от реновиране на спортната инфраструктура, от здравеопазване, не само от нова болница, а от привличане на млади специалисти", заяви още Димитър Иванов. Изненадващо, в битката за кметското място влиза Валентин Ревански, собственик на заведение, мандра и на местната кабелна телевизия. „Ако бъда подкрепен от гражданите на Ямбол, със сигурност ще видят резултата", каза Ревански, по повод възстановяването на спортна зала „Диана" в града. „Нещата, които искам да се променят тук са, кметът, както и неговата администрация да се среща, да чува и да решава проблемите на своите съграждани. За да бъдат решавани, на малките проблеми трябва да се гледа сериозно, а на големите - спокойно", каза още Валентин Ревански.

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.