• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Продължава отводняването на къщи в община Стражица, комисия описва щетите

Продължава отводняването на къщи в община Стражица, комисия описва щетите

/КРОСС/ Комисия описва щетите от наводненията в Община Стражица след като вчера язовир край село Нова Върбовка преля, а този до село Камен повиши нивото си критично.

И днес продължава отводняването на засегнатите къщи и на залетите стотици декари земеделска земя.

По думите на областния управител на Велико Търново Любомира Попова, обстановката в региона е овладяна и няма опасност за хората.

Очаква се днес бедственото положение в общината да бъде отменено.Днес нивото на язовира значително е спаднало, близо 1-2 метра са били изпуснати изкуствено, коментира репортер на БТВ, който се включи на живо.

Нощта премина спокойно, екипите са все още на място, изпомпили са около метър и половина от водата в язовира и са достигнали свободния обем, който ни е нужен при евентуален дъжд да може да поеме язовира.Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Красимир Кръстев, директор на пожарната във Велико Търново. Той добави, че към момента вече няма опасност от ново преливане на язовира.

Проверките на мен и наетия язовир са периодични - пролетно, есенно време и при критични ситуации. Досега не е имало установени проблеми. Това каза от своя страна наемателят на язовира. Това, което зависи от нас и е трябвало да направим, а именно контролирането на нивото на язовира, това се е извършвало. Просто водата, която дойде в язовира при сериозните дъждове, беше в огромни количества и нещата нямаше как да бъдат овладяни, допълни наемателят.

Към настоящия момент искам да отбележа, че обстановката се нормализира. По отношение на конкретния язовир, който преля при проливните дъждове, на него са били извършвани периодични проверки, които са установили незначителни предписания, които са били отстранени. Това каза от своя страна областният управител на Велико Търново Любомира Попова. Тя допълни, че екипите на „Пожарна безопасност и защита на населението" отводняват денонощно язовира и смята, че в рамките на днешния ден бедственото положение ще бъде отменено.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.