• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Заловиха извършителите на двойното убийство край Негован

Заловиха извършителите на двойното убийство край Негован

/КРОСС/ Двама мъже, заподозрени за двойното убийство край Негован, са арестувани вчера на обяд, това информира на извънреден брифинг снощи заместник главният прокурор Иван Гешев.

Той уточни, че са разкрити, благодарение на оперативни данни, предоставени от лица, сътрудници на службите. Стана ясно, че убийствата са извършени в апартамент в София в кв. "Иван Вазов" преди около 2 месеца.

Жертвите са били убити с два пистолета със заглушител, а след това са разчленени в апартамента. След което извършителите са пренесли телата през града и са ги захвърлили край Негован, където преди около 10 дни бяха намерени от местен рибар. Установено е и МПС-то, с което са пренесени телата.

Заподозрените са се върнали на местопрестъплението, за да почистят кръвта с белина, но въпреки това са оставили достатъчно годни доказателства за разследващите.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов уточни, че първо са стигнали до евентуалните извършители и после са разбрали кои са жертвите. Той добави, че малко по-рано са разкрили друго подобно убийство с разчленено тяло във Варна.

"Аз съм потресен, такова зверско убийство не помня да е извършвано по този начин", заяви заместник главният прокурор Иван Гешев. По думите му това говори за сериозни личностни деформации на извършителите.

Към момента за тях се знае, че са на 39 и 44 години. Единият от тях е криминално проявен. Досега полицията е свързвала името му с кражби на коли. Той е лежал в затвора.

От МВР ги следили в продължение на 6 дни. Заподозрените са арестувани извън Софийска област. По информация на NOVA са задържани в село Джурово, Община Правец. Умишлено са били задържани в малко населено място, за да не се застрашава животът на други хора, защото се смята, че заподозрените са много опасни. Те са с мярка за задържане за 24 часа.

Вече е ясна самоличността на двете жертви, открити край софийското село Негован преди 10 дни. По непотвърдена информация това са бившият треньор по борба Йордан Атанасов, а второто тяло най-вероятно е на жена на име Марияна.

По-рано от МВР съобщиха, че телата са на мъж на около 70 и жена на около 50 години.

Към този момент е ясно, че мотивът за жестокото убийство е користен. Най-вероятно скъпи вещи и пари са причината за убийството.

Предполагаемите убийци познавал жертвите си година и половина преди престъплението. Задържаните са се занимавали с ремонти, така се срещнали с мъжа и жената, които ползвали услугите им.

Със съдебна заповед са претърсени 11 обекта. Един от тях е на територията на Технически университет. Там са били скрити двата пистолета, които криминалистите са открили след претърсване на мястото. Задържаните са имали договорни отношения за техническа поддръжка с учебното заведение. Единият от тях е бил в помещение, което се смята, че е работилницата им на територията на университета, където са държали инструментите си.

От МВР са търсили информация в пощенски клонове и банки, за да открият пенсионери, които не са взимали пенсиите си. Това обаче не помогнало да установят самоличността на загиналите. Дъщерята на жертвите, която живее в чужбина и видяла разпространените снимки, се е свързала със своя позната, която е сигнализирала в полицията.

Днес прокуратурата ще преценява как да продължи разследването след анализ на доказателствата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.