• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Проектът „Обединена Украйна“ приключи

Проектът „Обединена Украйна“ приключи

/КРОСС/ На проекта „Обединена Украйна", като държава във формата, в която е създадена през 1921 г. от болшевиките е сложена точка.

Не знам какви болни мозъци,могат да се надяват след толкова кръв,убити мирни хора и омраза, Донецк и Луганск да пристанат на фашистката хунта.

Сега от предишна Украйна може да се реализират поне два проекта,ако битките на олигархичните фронтове не доведат до по голямо деление:

Федерална държава от ДНР и ЛНР с ново име,например „Новоросийска федерация" или „Новорусия" или нещо друго и след определен период и след референдум,тази форма на управление може да се включи в Русия или не,с правата на федерален окръг или не.

Вече част от пенсиите и социалните помощи в Луганска народна република ще започнат да се плащат в долари заради прехода на ЛНР към мултивалутна система, съобщи финансовият министър на ЛНР Евгений Мануйлов, цитиран от РИА „Новости".

„В момента в бюджета на републиката освен гривни има и рубли, а започнаха да постъпват и долари и затова част от пенсиите и помощите ще бъдат изплатени в американска валута", подчертал Мануйлов.
Финансовият министър също така отбелязал, че делът на плащанията в долари засега няма да превишава 6%.
По-рано и ръководителят на републиката Игор Плотницки заяви, че заплатите и пенсиите в ЛНР може би ще бъдат изплащани в рубли, гривни, евро и долари.

Втората част,управлявана в момента от воюващите олигарси Порошенко и Коломойски и с министър-председател американският любимец Яценюк,т.е. остатъка на проекта на „политическите украинци", най-добре да се трансформира в украинска федерална държава.

Идеята на „Нова и Съединена Украйна" заедно със ДНР и ЛНР, като проект на единна държава и нация изглежда напълно нереална, особено на фона на войната на олигарсите,която започна:
Два батальона на Националната гвардии на Украйна са изпратени в Днепропетровск за охрана на обществения ред по указ на Порошенко.

Самият Порошенко се страхува от отцепване на област Днепропетровск,на която Игор Коломойски е управител.
Коломойски блокира 50 млн. долара на Порошенко в своята Приват Банк.

Счита се,че Игор Коломойски има своята частна армия в състав батальоните: „Азов", „Айдар", „Донбас", „Днепър-1″ и „Днепър-2″.

Управителите на области (разбирай Коломойски б.а.) няма да имат свои собствени армии,казал Порошенко по време на среща с украински военни,съобщава ТАСС. Въоръжена схватка с жертви е избухнала между бойци от батальон на Коломойски и подразделения на Службата за сигурност,но с цел контрол потоците от контрабандна стока,в случая нелегален алкохол.

Украйна тази година трябва да плати 11 милиарда долара, докато златните резерви на страната са по-малко от 6 милиарда.

Вашингтон се надява,с бързо въоръжаване на Украйна и един заем от Европа,да възродят ентусиазма на на елита Киев и желанието да се бори чрез туповете на украинци,европейци и руснаци за интересите на САЩ.

Сорос настоява: ЕС да даде на Украйна поне $15 милиарда?!
Украйна спешно се нуждае поне от 15 милиарда долара помощ от страна на Европейския съюз е мнението на Джордж Сорос в статия за New York Times.

Той подчертава, че „за да се обезпечи оцеляването на Украйна и да се стимулират частните инвестиции, западните държави трябва да поемат задължението да предоставят допълнителни средства.

Най-агресивния лобист за въоръжаването на Киев е говорителят на Държавния департамент Виктория Нюланд". По време на Мюнхенската конференция,тя се опита да убеди европейците идеята за необходимостта да въоръжат Киев.
American Journal отбелязва, че в началото на март, председателят на Комитета на началник-щабовете Мартин Демпси заяви, че САЩ и техните съюзници в НАТО „трябва да обмислят предоставянето на военна помощ" в Киев.
С подобни изявления бяха направени, и от директорът на Националното разузнаване Джеймс Клипър, както и командира на силите на НАТО в Европа Филип Бридлав, които, се опита да направи всичко възможно, за да убеди САЩ и Европа в необходимостта от въоръжаването на Украйна,и дори си позволява дезинформация за примирието в Донбас.

Източник: http://yphalachev.blogspot.com/

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

blagodarenie na novite im priateli ot usa ,al4ni i licemerni

28.03.2015 19:09:31

Анонимен

blagodarenie na novite im priateli ot usa ,al4ni i licemerni

28.03.2015 19:08:36

до Анонимен долу

то остава на тези бандеровски маймуни и ядрено оръжие да се даде, ти имаш ли мозък в главата си !

26.03.2015 13:37:06

Анонимен

ПОРАДИ НАРУШАВАНЕ ДОГОВОРЪТ от 1994 г. М/У САЩ, АНГЛИЯ и РУСИЯ, СЛЕДВА РУСИЯ ДА ВЪРНЕ ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ на УКРАЙНА ! ГАРАНТИТЕ по ДОГОВОРА ТРЯБВА ДА ЗАСИЛЯТ САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ ...!

26.03.2015 12:13:16

ДА!

То скоро и проектът Русия ще приключи - на китайска, татарска, чеченска и московска губернии.

26.03.2015 12:07:00

Мирослав

"Вашингтон се надява,с бързо въоръжаване на Украйна и един заем от Европа..." - ей тия думи казват всичко. Европа да даде един заем, който никога няма да и бъде върнат, а САЩ да приберат парите от него за да доставят на Украйна оръжие. С което да осигурят дългосрочен проблем на Европа (вторият след Косово, което също е американско творение, създадено със същите цели), заради който тя ще трябва да налива ресурси и да понася нестабилност в много години занапред.

26.03.2015 10:29:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.