• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Внесоха проект с правила за избора на нов управител на БНБ

Внесоха проект с правила за избора на нов управител на БНБ

/КРОСС/Депутати от БСП, Патриотичния фронт, "Атака" и БДЦ внесоха в деловодството на парламента проектоправила за избор на управител на БНБ.

Емил Димитров обясни какви са те: Човекът трябва да отговаря на условията, които се искат за възможност да участва в избор за управител на БНБ. В 14-дневен срок да подаде документи, да заяви пред комисията концепция, да получи време, в което да може да защити своята концепция, да представи своя екип и да ни убеди, че той е по-добрият кандидат от останалите. Смятам, че това е нормална процедура, която е прилагана с години за всички останали постове, които се избират от Народното събрание. Не виждам защо сега трябва да бъде прескочена. Или трябва първо да се провеждат някакви негласни, неформални, задкулисни разговори и едва тогава бързо да се претупа процедурата, защото времето е напреднало.

Депутатът от Атака Николай Александров обясни защо са необходими правила и как според тях се действа в момента: Правилата са - кога ще имате свободна дата да ви доведем един човек да се запознаете. Той ще е нашата номинация за шеф на БНБ. Това звучи безумно, но това е нашата реалност. Искаш стабилна банкова система, искаш стабилна Централна банка - правиш всичко прозрачно и публично, за да може да има действително доверие. А не "дайте да го доведем да го видите, ако го харесате на външен вид - защо пък да не вземете да го подкрепите". И накрая да кажат - дайте да се съберем, един голям консенсус да си спретнем всичките.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.