• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Броени дни до „Мигновения" със Златина Тодева и Юлиян Табаков

Броени дни до „Мигновения" със Златина Тодева и Юлиян Табаков

/КРОСС/В петък, 3 април 2015г., се открива фотограската изложба на Юлиян Табаков „Мигновения". 

„Мигновения" включва няколко серии от широкоформатни фотографии - портрети на голямата българска актриса Златина Тодева. Фотографиите са заснети през януари 2007 година, три месеца преди Златина Тодева или мама Злата, както е по-известна в театралните среди, да напусне този свят. Така това стават последните фотографии, които запечатват крехкия образ на нейната голота. Забележителна не само като актриса, тя е известна и с това, че на върха на своята професионална кариера има смелостта да експериментира във всички форми на изкуството. Изложбата обещава да покаже на всички посетители точно това нейно уникално качество.

Познанството на Юлиян Табаков и Златина Тодева датира от представлението „Анатомия на крайното", по което те работят няколко години по-рано. Двамата се срещат покрай заснемането на плаката за представлението, за който на мама Злата й се налага да се съблече. Впечатлен от присъствието й, младият творец предлага да направят съвместна фотосесия. Откровеността и отношението на актрисата помагат за доразвиването на идеята и дават възможност на Юлиян да създаде една уникална серия от снимки. Внезапната смърт на Златина Тодева обаче става причина тези фотографии да не видят бял свят досега.

„В допълнение към широкоформатните изображения планирам да представя и части от други фотографски серии в по-малък формат. Желанието ми е да предизвикам размисъл върху някои от вечните теми, които ни вълнуват: старостта, смъртта, любовта, началото и края. Това са винаги присъстващи теми в мислите на всеки един от нас, било то на съзнателно или подсъзнателно ниво. Те са неразделна част от живота като такъв, което ги прави универсални", споделя Юлиян Табаков.

Неразделна част от фотографската изложба е и образът за Марий Росен, който е по-известен като член на електронното дуо „Help me Jones". Той е известен в арт средите , като вокалист на дуото, а също така и като режисьор, актьор, поет и текстописец.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.