• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Вестниците пишат...

Вестниците пишат...

/КРОСС/ Министерството на финансите отказа отсрочка за промените в ДДС", пише Сега. Агенцията за приходите отново ще променя указанията си и то дни преди подаване на декларациите от фирмите. Така се увеличава хаосът с начисляване на ДДС при лично ползване на фирмени стоки и услуги, коментира вестникът. 

В интервю за Стандарт изпълнителният директор на Конфедерацията на индустриалците Евгений Иванов казва по темата, че той и колегите му са удовлетворени, в голяма степен, от поясненията, дадени им от финансовото министрество. От тях е станало ясно, че така нареченият данък "уикенд" няма да важи за компютри и телефони, а при купуване на нов актив ползването на данъчния кредит може да се отложи до края на годината. 

Монитор пише: "Връщат само половината ДДС за колата на шефа" и цитира представители на бизнеса, които настояват данъкът "уикенд" да не се прилага за дребни активи, които се ползват и за лични нужди. 

"Две жени загинаха при тежки катастрофи, психар помете 12 коли с викове "Аз съм Исус", обобщава вчерашните инциденти с автомобили на първа страница Новинар. 18-годишно момиче от Видин и пешеходка в Стара Загора станаха жертва на шофиране с несъобразена скорост, а психично болен мъж удари съзнателно 12 автомобила по "Цариградско шосе" и паркира своя пред централния вход на БНТ, като се блъсна в полицейската патрулна кола. 

"Няма ваксини за 16-месечните бебета", информира Монитор. Не достигат дози за четвъртия задължителен прием. Днес Министреството на здравеопазването ще обяви обществената поръчка за одобрение. 

"Първи вот на недоверие" е водещото заглавие на Земя по повод внесения вчера от БСП и ДПС вот на недоверие за политиката в здравеопазването. 

"Деца полудяват от нова дрога" информира на първа страница Стандарт. Цигари от марихуана и химически препарати предизвикват агресия у младежите. Вестникът съобщава за инциденти в Русе и Шумен и допълва, че новият тип дрога се разпространява в цялата страна. 

Според Телеграф традиционното пролетно пръскане срещу комари започва още преди края на зимата заради опасността от вируса Зика. Експертите смятат, че трябва да бъдат убити ларвите, въпреки че у нас няма данни за разпространителите на заразата - т. нар тигрови комари.

"Екомилионерите застанаха открито срещу България" е водещото заглавие на Труд. Поводът е несъгласието между природозащитници и инвеститори да се строи втори лифт в Банско. По време на дискусия вчера, която се проведе в рамките на туристическото изложение в София, стана скандал между спорещите страни, пише изданието. 

В рубриката "Наблюдател" на вестник Сега се коментира поредното противоречие в сферата на туризма след като вицепремиерът Бъчварова обяви, че се подкрепя намерението за втори лифт в Банско, после пресцентърът на Министерския съвет опроверга това изявление, на което има и аудиозапис. Управляващите се опитват да прегазят екологичните норми в собствен интерес и в интерес на техни фаворити, пише в коментара на вестника, с констатацията, че и за Витоша, и за Пирин е важно политическите договорки да не подменят икономическата логика и съществуващите закони.

"Забраниха на Доган и Пеевски да влизат в Турция", е водещото заглавие на Дума. Военният министър Николай Ненчев забрани допуск на почетния председател на ДПС Ахмед Доган във Военно-историческия музей, където той трябваше да получи знак за лидерство на името на Стефан Стамболов. 

"Турция направи мечешка услуга на Доган", е озаглавен коментар по темата в 24 часа.

Труд помества снимки и информация за петнайсетте архитекти, кандидатстващи за поста главен архитект на София. Днес от Столичната община ще сформират комисията, в която ще има и външни експерти, която ще отсее подадените заявления. 

Досегашният главен архитект на столицата Петър Диков заявява в интервю в Капитал дейли: "В конкурса няма нови лица", много от тях са свързани с досегашното управление на отдел "Архитектура и благоустройство".

По повод днешното съдебно заседание, на което ще се реши дали Иван Евстатиев да бъде пуснат от ареста, 24 часа помества разследване, в което се казва, че обвиненият в изнасилване на 16-годишно момиче от Стрелча бивш кмет планирал как да примами девойката в стаята си в хотела и редовно търсел момичето по телефона преди инцидента.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.