• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Захарова: Създава се впечатлението, че Турция иска да възстанови „мощта на Османската империя“

Захарова: Създава се впечатлението, че Турция иска да възстанови „мощта на Османската империя“

/КРОСС/ Официалният  представител на руското външно министерство Мария Захарова счита, че не трябва да се разчита на скорошни промени в деструктивната позиция на Анкара на международната сцена, предаде ТАСС.

По думите на Захарова турските власти „се движат по спиралата на нагнетяване на напрежението“ и се създава впечатлението, че те искат да възстановят „някогашната мощ на Османската империя“.

„Какво да кажем за Турция? Ние търпяхме много дълго. Знаехме прекрасно за политиката, провеждана от турското ръководство, включително и в контекста на Крим и сирийското регулиране“, каза Захарова в интервю за „Известия“.

Тя отбеляза, че Русия е правила всичко възможно, за да разреши разногласията си с Турция на масата за преговори.

„Но, за съжаление, всичко опира до днешното турско ръководство. Създава се впечатлението, че то иска да възстанови някогашната мощ на Османската империя. Поне всички компоненти от съвременната му политика формират именно такава картина. Всички знаем как приключи Османската империя“, подчерта Захарова.

„За съжаление, накъдето и да погледнем – Крим, Сирия, бежанците, тероризма, националния въпрос и др. – навсякъде виждаме абсолютно деструктивната роля на турското ръководство“, добави тя.

По думите на официалния представител на МВнР на Русия, въпросът не е в промяната на руската позиция. „Въпросът е там, че, за съжаление, не може да се разчита на скорошни промени в позицията на Анкара, защото тя се движи по спиралата на нагнетяване на напрежението. Всичко, което тя прави е да увеличава деструктивността“, заяви Захарова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.