• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Майка на дете с увреждания: Всичко, което е регламентирано по закон, е за да те убие

Майка на дете с увреждания: Всичко, което е регламентирано по закон, е за да те убие

/КРОСС/ Майка на дете с увреждания от Русе трябваше да се яви точно на рождения ден на дъщеря си в социалната служба, за да й се прекрати трудовия договор като помощник-възпитател на детето, съобщава БНР.

Цвети днес има рожден ден и става на 16. Според законите в страната тя вече не е дете, а лице, на което комисия трябва да определи нивото на трайно намалената работоспособност. Цвети е с епилепсия, тежка умствена изостаналост и аутистични черти в поведението.

„Това е нашият празник – да отидем в социалните. Тук вече не става дума за пари“, казва майката на Цвети. Тя добави, че отношението на социалните работници е изключително лошо.

„Системата тъпче и мачка. Няма закон, който да те защити, няма регламентирани права. Всичко, което е регламентирано по закон, е за да те убие“, казва още тя.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

В България още от времето на „социализма“ съществуваха т.н. задължителни гинекологични прегледи по време на бременност. На този задължителен и БЕЗПЛАТЕН преглед на жените освен стандартния преглед се практикуваше т.н. нон-инвазивен „биохимичен скрининг“ за генетични увреждания. Този преглед съществува и до днес и все още е безплатен, но в условията на „кривoразбраната демокрация“, той не е задължителен?! Оттук следва и въпросът: Дали и колко от жените, които гордо дефилират, добре облечени, гримирани и фризирани, пред Народното събрание със своите увредени деца са минали през този „биохимичен скрининг“ и защо не им е потърсена отговорност?

23.10.2018 23:01:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.