• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Преглед на вестниците

Преглед на вестниците

/КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов взе на ръчно управление скандала с опрощаването на задълженията на религиозните общности и покани на разговор патриарх Неофит и главния мюфтия Мустафа Хаджи, пише "ТРУД".

Вестникът цитира думите на Борисов: "Българската държава да си плаща, да не плащат други държави"."ДУМА" провежда думите на Николай Панков - бивш шеф на кабинета на председателя на Висшия мюсюлмански съвет по времето на Недим Генджев. Според Панков Главното мюфтийство печели над 30 млн. лева от ренти и наеми на притежаваните от него 4 700 имота, отбелязва публикацията.

Комисията за защита на конкуренцията предложи амнистия на търговците на горива, които работят в "сивия" сектор. Идеята е те да не бъдат преследвани за предишни административни и данъчни нарушения и задължения, ако доброволно излязат на светло, пише вестник "СЕГА".

Задава се нова икономическа криза и тя ще бъде дори по-лоша от тази през 2008 година, цитира "ЗЕМЯ" изказването на преподавателя по икономика Красимир Петров пред БНР. Той обясни, че през 2008 година кризата е била "дългова", но за последните 10 години борчовете на държавите са нараснали два пъти, уточнява публикацията.

Собствениците на коли, които отговарят на стандарти Евро 4,5,6 да използват отстъпка от данъка, дори и в талона на автомобила категорията да не е посочена, пише 24 ЧАСА, като уточнява, че такава договореност е постигната след разговор на вицепремиера Томислав Дончев с ръководството на МВР.Ако детето не посещава редовно училище, помощите за отопление за семейството му ще бъдат орязани. Това предложение ще бъде внесено с готвените промени в Закона за социалното подпомагане и Закона за семейните помощи за деца, посочва "МОНИТОР".

Българинът е намалил драстично хляба, но за сметка на това е увеличил бирата. Това показват данни на националната статистика за периода 2010 - 2017 година, цитирани от "ТЕЛЕГРАФ". Данните показват още, че цените на основните хранителни продукти са се повишили драстично за 7 години.

Стълбите във входовете задължително да се мият всеки ден или всяка седмица. А веднъж на 5 години задължително да се освежават общите части на блока чрез боядисване на стените.

Това са част от промени в Закона за етажната собственост, които са изпратени до регионалното министерство, съобщава "ТРУД".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.