• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Привилегиите отпадат за новите чиновници в МВР

Привилегиите отпадат за новите чиновници в МВР

/КРОСС/Нова формула за назначенията в МВР ще влезе в сила от сряда - 1 април. Това ще стане факт, след като вътрешният министър Румяна Бъчварова реши да продължи предложената от предшественика си административна реформа в системата на полицията. Така според предложенията от 1 април 2015 г. новопостъпилите служители в администрацията на МВР ще се назначават по закона за държавния служител и няма да ползват привилегиите по закона за МВР. Една от тях беше, че при пенсионирането си взимат 20 заплати накуп.

Реформата ще засегне основно администрациите на дирекциите "Правна", "Човешки ресурси", "Счетоводство" и "Дирекцията за бюджети", "Международна", пише "Стандарт". Отделно от това всички, които напуснат системата, на тяхно място назначенията ще стават по закона за държавния служител.

Реформата няма да засегне служителите, които са заварено положение.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

пенсионер

Като добросъвестен гражданин данъкоплатец размисляйки реално за тежкото финансово състояние на МВР би било логично още от 01.04.2015 год .да се преназначат всички служители в МВР ЗАЕМАЩИ ДЛЪЖНОСТИ В ОБЩАТА и специална администрация по закона за държавния служител.

31.03.2015 23:08:54

Анонимен

Реформата в тези дирекци и служби трябва да започне с тези коитоимат необходимия осигурителен стаж а да не чака пределната въздраст Реално като се четереформата ще се осъществи след 27 години т.е когато се пенсионира последния служител по ЗМВР .

31.03.2015 23:02:17

Анонимен

Rеформата нема да засегне тези със заварено положение .Допустимо ли е в тези служби да има хора от 25 год. да са на заеманата длъжност и ще ги чакат най малко 15 год. докато навършат пределните 60 год и да освободят място . Как госпожо МВР заедно един до друг една и съща дейност давършат с различен статут. Реално реформата ще се почувства след 27 год с последния от заваренитепо стария ЗДИЗМВР.

31.03.2015 22:53:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.