• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Всеки трети американец остава без пари преди заплата

Всеки трети американец остава без пари преди заплата

/КРОСС/ Близо 1 на 3 американски работници изчерпва парите си преди получаването на заплата - дори тези, които печелят над 100 000 долара, съобщи Си Ен Би Си.

Сред начините за пестене, към които прибягват много американци, когато парите не им достигат, са пазаруване с „едно наум" в магазина за хранителни стоки, намаляване на медицинските консумативи, купуване на дрехи и домакински консумативи втора употреба.

Около една трета от американците са в регулярен финансов стрес, като 32% изчерпват парите си преди следващите си заплати, според ново проучване, направено от Salary Finance сред 2700 възрастни в САЩ, работещи във фирми с над 500 служители.

Противно на общоприетото схващане, „това не е проблем само за хората от долния край на спектъра на доходите", казва Данк Маклин, главен изпълнителен директор за САЩ на Salary Finance's и съосновател на SoFi пред Си Ен Би Си. Около 31% от анкетираните, които печелят над 100 000 долара, също редовно изпитват недостиг на пари преди заплата.

За мнозина увеличаването на разходите за живот - включително храна, жилища, образование и медицински разходи - създават това положение. През последната година основните разходи са се увеличили с 2,3%, според Индекса на потребителските цени на Бюрото по трудова статистика. Цената на медицинската помощ се повиши с 4,6% през 2019 г., което е най-голямото увеличение спрямо 2007 г., съобщава БТС. Жилищата също скочиха с 3,2% миналата година, докато разходите за образование нараснаха с 2,1%, а цените на хранителните стоки се увеличиха с около 1,8%.

За други проблемът идва от „замразени" на едно ниво заплати. Реалните заплати действително останаха в застой през миналата година, като показаха само 0,2% увеличение в сравнение с предишната година, сочи индексът PayScale. Но в по-дългосрочен план Payscale установи, че средната заплата, когато се коригира спрямо инфлацията, всъщност е намаляла с 9% от 2006 г.

Финансовият стрес е много разпространен днес, като 42% от работещите американци го преживяват. Маклин смята, че това е „изключително притеснително".

Това е така, защото финансовият стрес може да има трайни последици за вашето психическо и физическо здраве, казва той. Хората с финансови притеснения са шест пъти по-склонни да страдат от тревожност и седем пъти по-склонни към депресия, установи проучване на Salary Finance.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Има изход. Обявяват санкции на Русия и си допълват заплатите.

15.02.2020 17:09:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.