• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

НАСА изтегли по-рано планираното излизане на жени в космоса

НАСА изтегли по-рано планираното излизане на жени в космоса

/КРОСС/ НАСА изтегли по-рано първото изцяло женско излизане в открития космос заради повреда в системата за електрозахранване на Международната космическа станция (МКС), съобщават Асошиейтед прес и ДПА.

Астронавтките Кристина Кох и Джесика Меир ще излязат извън орбитиращата станция в четвъртък или петък, за да се справят с проблема, вместо следващия понеделник, както беше предвидено. За първи път в над половинвековната история на излизания в открития космос в "разходката" ще участват само жени.

От НАСА съобщават, че промяната се е наложила заради повредило се през уикенда ключово зарядно устройство. Двете дами ще заменят повредения компонент, вместо да инсталират нови батерии, което беше тяхната първоначална задача.

Миналата седмица астронавтите осъществиха първите две от пет планирани излизания за подмяна на стари батерии, съставляващи соларната енергийна мрежа на станцията. Останалите излизания, първоначално планирани за тази и следващата седмица, ще се забавят с няколко седмици, за да могат инженерите да установят защо зарядното устройство се е повредило - за втори път тази година.

НАСА първоначално планираше изцяло женското излизане в открития космос да се състои през пролетта, но се наложи да го отмени заради недостиг на подходящи по размер скафандри, припомня Асошиейтед прес.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ужас, човече, тези реднеци съвсем се видиотиха. И к`во следва от само женското излизане в открития космос?

16.10.2019 15:07:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.