• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Крум Зарков: Борим се за властта, но искаме да се говори за политики

Крум Зарков: Борим се за властта, но искаме да се говори за политики

/КРОСС/ ГЕРБ не се справят!

„Не гледаме със злорадство на този спектакъл. Никой не се радва. Но ние се борим за властта. Иска ми се да говорим за политики и правителството да си отиде за това, за което заслужава наистина, а то е- заради несправяне с ключови проблеми на обществото ни. Не, защото трима или четирима човека не могат да се разберат помежду си.” Това каза пред БНТ зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Крум Зарков. „Дали конструкцията на това правителство се крепи върху раменете на Валери Симеонов, който има осем депутата? Тази власт от началото е конструирана така, че ГЕРБ да са на власт. И „Патриотите” играят ролята на патерица, която държи ГЕРБ на власт.

Това не би било укоримо, защото спечелиха изборите, но 71% от преките чуждестранни инвестиции са намалели в страната за годината, спрямо миналата година. Това е абсолютен срив. И българите, които имат пари, искат да инвестират в чужбина”, каза Крум Зарков. Според него ГЕРБ не се справят с ключови проблеми и това е причината, поради която БСП иска оставка на правителството. „Естествено, че ние ще се справим по-добре с управлението. Знаете за нашия документ „Визия за България”. Опитваме се ключови политики да бъдат заложени още преди предсрочните избори. Ако хората решат, че Корнелия Нинова и БСП са по-добри, да са наясно с какъв мандат ни изпращат във властта”, каза Зарков. 

Той изтъкна, че социологическите проучвания показват спад в доверието на управляващата коалиция. Призна, че левицата отчита факта, че не покачва чувствително своя рейтингов резултат. Зарков уточни, че който и да бъде на власт, ще се нуждае от широк консенсус по ключови въпроси, като здравеопазването, защото с решението на тези проблеми ще бъдат засегнати много интереси. „Първо трябва да върнем политиката на терена и да се спори по съществени неща.

На изборите българският народ трябва да даде доверието си на този, който предлага най-добрата идея”, коментира още Крум Зарков. Според него хиляди хора и стотици организации са били на срещите с левите депутати, за да чуят идеите от „Визия за България”. По темата за разпределението на парите в държавата, Зарков изтъкна, че БСП има алтернативен бюджет. А за пенсиите левицата иска преизчисление на всички пенсии, така че да се преодолее разликата между тези, които са отпуснати преди години и новите, както и нов таван на парите за възрастните хора.

Депутатът припомни, че БСП иска трети вот на недоверие. „Управляващите се държат като шофьор, който вижда стена и вместо да натисне спирачки, дава газ”, каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България”. Крум Зарков обясни, че в мотивите за вота на недоверие левицата е описала трагичното състояние на здравеопазването в 20 страници, както и алтернативата на БСП. „С ДПС имаме различия по тези въпроси, едно от тях е за демонополизацията на НЗОК. Тази разлика е непреодолима”, отсече той. „Това, което очаквам да стане оттук нататък, е този вот да доведе, ако не до падането на правителството, то поне за неговото осъзнаване”, заключи Крум Зарков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.