• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ МВР върна порочната практика да "дарява" на себе си, пише "Сега" на първа страница. Вестникът се позовава на отчети на вътрешното министерство, публикувани на сайта, от които става ясно, че чрез собствена фирма ведомството е получило дарения на стойност над 591 хиляди лева.

Джипитата завъртяха бизнес с извинителни бележки, това е водещото заглавие на "Монитор". Новата такса стигна 5 лева. Тя беше въведена заради многото фалшиви бележки за извинения на отсъствията от училище и детска градина, пояснява вестникът.

Вестник "Сега" днес помества анализ, от който става ясно, че новият модел на финансиране на училищата ще ги поддържа на системи. Това е мнение на икономисти, които коментират отпадането на практиката парите да следват ученика. Според синдикатите обаче, това е единствено възможната към момента реформа.

"Учен от БАН с ключова роля за признаване на малцинството ни в Албания", съобщава "Дума". Това е доц. д-р Веселка Тончева от Института за етнология и фолклористика. От института са изпратили писмо до премиера Бойко Борисов, в което изразяват огорчението си, че усилията на БАН не са били споменати, защото доц. Тончева цяло десетилетие работи с нашата общност в Албания, издава трудове и лобира пред евродепутати.

Бизнесмен от Велико Търново си купи бомбардировач, информира "Труд". Транспортният предприемач Иво Табаков е взел на части СУ-22М4 и го сглобил, пояснява вестникът. Този вид бомбардировачи все още са на въоръжение, дори и в НАТО.

Според председателя на Асоциацията на млекопреработвателите - Димитър Зоров, млякото поскъпва, защото в Европейския съюз никой не иска да гледа крави. В интервю за "Телеграф" той допълва, че са били подведени, че има излишък на мляко. Вестникът информира още, че и ябълките в ЕС поскъпват, защото тазгодишната реколта е измръзнала.

Задържаха български кораб с опасни отпадъци в Италия, информира "Монитор". Товарът от желязо ще бъде поставен под запор. Италианските власти подозират незаконно разтоварване в Сардиния.

Председателят на Агенцията "Електронно управление" Росен Желязков обещава до края на 2018 година всички администрации да обменят документи по електронен път, пише „Труд" Според него в отделни направления,като политиката за отворени данни, страната ни е в челното място в Евросъюза.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.