• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Стойнев: Ако системите не се реформират, средствата за бюджет 2018-а ще потънат

Стойнев: Ако системите не се реформират, средствата за бюджет 2018-а ще потънат

/КРОСС/ Въпроса е какви ще бъдат резултатите от отделените 4 милиарда повече в бюджета предложен от ГЕРБ за 2018 година. Ако системите не се реформират, то тези средства няма да подобрят състоянието и качеството в различните сфери, а ще потънат. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Драгомир Стойнев, зам.-председател на ПГ на „БСП за България".

Какво от това, че ще се дадат 400 милиона повече за НЗОК, да не би линейките да идват по-бързо или джипитата ще имат повече направления, или хората ще спрат да умират в линейките. За нас от БСП е важно да се промени модела и именно затова ние предложихме алтернативен бюджет, който е алтернативен не само на числа, идеята не е само да се замеряме с числа, идеята е да се променят политики, добави още Стойнев.

Той коментира още, че за левицата има четири сфери, в които са нужни спешни промени - това е борбата с неравенството, образованието, здравеопазването и да постигнем балансирано регионално развитие, защото страната обезлюдява. Зам.-председателят на ПГ на БСП за България добави, че за тях системата на здравеопазване трябва да започне най-сетне да се реформира сериозно, защото в момента колкото и пари повече да се отделят, те просто ще потъват някъде.

За нас държавните и общинските болници не могат да бъдат повече търговски дружества, защото когато един човек не се приема в болница, то това в момента става, защото той ще натежи на бюджета на болницата, защото примерно клиничната пътека не е финансирана достатъчно. И като едно търговско дружество, дадено лечебно заведение не иска да трупа по този начин загуба. Ние искаме този принцип да го прекратим, каза още Стойнев.

Според него тези промени биха могли да минат по Закона за лечебните заведения, така че тези болници да функционират както и преди - държавните и общинските заведения стават приоритет на министерството и няма да има подобни протести като тези, които наблюдаваме в Ловеч, Враца и други населени места. В нашия алтернативен бюджет ние предлагаме на хората като цяло един нов модел политики.

Ние вече осъществихме много промени в партията - първо с начина, по който се избира лидера, с участието на редовите членове, с мандатността и това да имаш право да бъдеш депутат само три мандата. Третия етап на промяната е именно в начина на правене на политика, за дебатите и именно затова се свиква и предстоящия конгрес на БСП, коментира още Драгомир Стойнев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.