• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Николай Радев - кандидат за кмет на Пловдив се среща с Адвокатската колегия в града

Николай Радев - кандидат за кмет на Пловдив се среща с Адвокатската колегия в града

/КРОСС/ "Вие бяхте първите представители на политическа партия, които потърсиха комуникация, а това показва едно подобаващо отношение" - с тези си думи председателят на Адвокатска колегия Пловдив- Иван Демерджиев започна днешната среща между членовете на колегията с представителя на левицата Николай Радев и кандидатите за общински съветници от листата на „БСП за България" . „Ние сме готови съвсем безкористно и безвъзмездно да дадем знанията и уменията си стига те да са в полза на града. Ние искаме да сме обществено обвързани" - заяви адв. Демерджиев.
„Да ползваме мнението на професионалните гилдии в града е една от целите, които аз и моите съпартийци си поставихме."- категорично заяви Радев. „Получаването на професионално мнение за решаването на специфични проблеми са изключително важни за нас ! „ - допълни математикът. На днешната среща присъстваха също и кандидатите за общински съветници - Нели Петрова, Огнян Урбалов и Т. Кръстев.
„Кметът може да насочва развитието на града, а ние искаме Пловдив да се превърне в един по-високо технологичен център на развитие."- изтъкна кандидатът. Ръководството на професионалната гилдия бе запознато от кандидата на левицата Николай Радев с идеите му за ежемесечни срещи с професионалните гилдии с цел получаване на експертно мнение по важните въпроси на пловдивската общественост.
„Общинските служители трябва да се дисциплинират и да осъзнаят, че носят отговорност за всяко свое действие при извършване на служебните си правомощия „- наблегна ръководителят на професионалната гилдия. Беше изразено становището ,че липсата на отговорност от общинските служители много често води до действия в ущърб на пловдивчани. Председателят Иван Демерджиев посочи пример с колелото на водната палата, което не само че затруднява предвижването ,но е и на съмнително висока цена за което никой не понесе отговорност.
В предишни мандати се искаше становище на прокуратурата при взимане на решения на общинския съвет. „ Считам, че най-доброто експертно становище би било това на градската адвокатска колегия." заяви Т. Кръстев. „ Ние се борим за правата на гражданите. Вие отстоявате законността и правата на гражданите - Имаме обща цел! „ - добави юристът Огнян Урбалов.
„Хората нямат доверие на политиците,но мисля, че нещата в днешно време се променят. Аз съм юрист с 27 годишен опит и съм на мнение, че наболял проблем в местното управление е липсата на юристи в Общинския съвет. Считам,че местното законодателство трябва да претърпи промени и съм абсолютно съгласна с колегите си, че взаимопомощта с АК Пловдив е наложителна." - изказа мнението си кандидатът за общински съветник, юрист и преподавател по данъчно и финансово право в ПУ Нели Петрова.
„За да управлява един кмет пълноценно своята община, то той трябва да се допитва до експерти в различните области."- заяви директорът на „Езикова гимназия Пловдив".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.