• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

9 убедителни причини да пием зехтин на празен стомах

9 убедителни причини да пием зехтин на празен стомах

/КРОСС/ Зехтинът съдържа множество макронутриенти, мастни киселини и витамини – той е особено ценен продукт, полезен за нашето здраве.

Ето защо ви предлагаме 9 доста убедителни причини да пиете зехтин – по 1 лъжичка на празен стомах. Ефектите няма да закъснеят.

За да заздравите дебелото черво

Зехтинът предпазва клетките от щети, които водят до образуването на рак. Освен това подобрява храносмилането и предпазва от запек.

За по-добра кожа, коса, нокти и кости

Зехтинът е полезен и за кожата, ноктите и косата. Омекотява, поправя, подхранва, овлажнява и стимулира растежа на косата и ноктите. Можем да си правим маски с него, но е доста по-полезен, ако го пием.

Прочиства черния дроб

Черният дроб има една особено основна функция – да прочиства вътрешната ни система. Понякога обаче трябва да детоксикираме и самия орган. А това може да стане с помощта на зехтин.

За най-добри резултати смесете 2 супени лъжици зехтин със сока на 1/3 лимон и изпийте сместа.

За отслабване

Зехтинът съдържа огромно количество полезни мастни киселини, които могат да създадат усещането за наситеност. Той е най-добрият заместител на маслото.

Подобрява имунната система

Мастните киселини в зехтина имат роля и в различните имунни функции на тялото. Например регулират и поддържат имунната система и дори се борят с автоимунните заболявания.

Предпазва сърцето

Съществуват 2 типа холестерол: LDL (лошият) и HDL (добрият). Как да увеличим нивата на последния? С помощта на средиземноморската диета, която включва зърнени храни, зеленчуци, плодове и зехтин.

Намалява възпаленията

Зехтинът действа като ибупрофен и намалява възпаленията в тялото. Изследванията показват, че 3,4 супени лъжици зехтин са толкова ефективни, колкото и 10-процента дозировка от един ибупрофен. Това е едно далеч по-естествено лечение.

Контролира нивата на кръвната захар

Зехтинът намалява значително нивата на холестерола и кръвната захар. Това означава, че е полезен за диабетици, както цялостно за нашата кръвоносна система.

Предпазва мозъка

Зехтинът помага на нашия мозък, който се нуждае от множество кислород (приблизително 20 процента от целия прием) и се влияе от свободните радикали. Освен това ни предпазва от Алцхаймер и други подобни заболявания, подобрява паметта и намалява риска от депресия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А защо мирише така противно.

20.01.2019 18:50:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.