• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Министър Росен Желязков: Темата за Пакета за мобилност I е изключително важна за България

Министър Росен Желязков: Темата за Пакета за мобилност I е изключително важна за България

/КРОСС/ Темата за Пакета за мобилност I е много важна за България и заложените мерки не трябва да ограничават развитието на сектора. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков в рамките на работна среща с посланика на Румъния у нас Н. Пр. Йон Гъля.

Основна тема на разговорите между двамата беше предстоящото Румънско председателство на Съвета на ЕС, което започва в началото на 2019 г. Н. Пр. Йон Гъля представи приоритетите на румънската страна за ротационното председателство. Като основни теми посланик Гъля очерта продължаване на преговорите по европейското законодателство от Пакета за Мобилност I и балансирано развитие на досиетата в сухопътния и морския транспорт. В областта на железопътния транспорт Румъния ще продължи работата по регламента за правата на пътниците. Ключов приоритет в морския транспорт ще бъде развитието на Maritime Single Window.

Министър Желязков изрази увереност, че в лицето на Румъния нашата страна може да има добър партньор при обсъждането на законодателните промени по Пакета за Мобилност I по време на румънското председателство. Министър Желязков отново потвърди подкрепата си да бъде намерен общ подход, който да удовлетворява българската позиция в рамките на настоящия мандат на Австрия, като председател на Съвета на ЕС.

Министър Росен Желязков изрази готовност за споделяне на идеи и опит от приключилото Първо българско председателство. Транспортният министър сподели убеждението си, че Румъния ще продължи работа по ключовите приоритети от дневния ред на ЕС и ще работи за напредък в политиките на тройката „Естония-България-Австрия“.

По-късно министър Желязков проведе среща с извънредния и пълномощен посланик на Кралство Нидерландия Н. Пр. Беа тен Тъшър. Двамата обсъдиха възможностите за бъдеща съвместна работа по теми от взаимен интерес в областта на транспорта, транспортната инфраструктура и ИКТ сектора.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.