• 24 Яну 2020 |
 •  USD / BGN 1.7634
 •  GBP / BGN 2.3147
 •  CHF / BGN 1.8221
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 0°C

Министър Росен Желязков: Лично се ангажирам с актуализирането на законодателството в електронните съобщения

Министър Росен Желязков: Лично се ангажирам с актуализирането на законодателството в електронните съобщения

/КРОСС/ До 2 години българското законодателство трябва да бъде актуализирано с текстовете на новия Европейски кодекс на електронните съобщения и аз лично се ангажирам с това, заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков. Той участва в годишната конференция на Българската асоциация на кабелните и комуникационните оператори и се включи в обсъждането на проекта на Етичен кодекс за отношенията с потребителите на телекомуникационни услуги. Министър Желязков подчерта, че се очаква Европейският кодекс да бъде публикуван в Официален вестник на ЕС в края на годината. По думите му, документът гарантира равнопоставеност, конкуренция,  унификация на практиките и защита на правата на потребителите.

По-строгите правила, залегнали в новата правна рамка, ще улеснят смяната на доставчика на услуги и пренасянето на номера, каза министърът. Той добави, че се предвижда осигуряване на подробна информация за клаузите на договора преди сключването му. „Включително се въвежда задължение операторите да предоставят кратко и лесно четимо резюме на съществените условия на договора“, заяви министър Росен Желязков. По отношение на сметките, той подчерта, че ще има изискване да бъдат детайлни и ясни, освен това ще бъдат дадени възможности на потребителите да контролират разходите си. Ще бъде насърчена по-голяма прозрачност на тарифите, включително чрез предоставяне на средства за сравнение на договорните оферти по отношение на цени и качество на услугите.

Министър Желязков каза още, че обсъжданият Етичен кодекс за отношенията с потребителите на телекомуникационни услуги, е израз на саморегулация на операторите и е в най-висока степен разбиране на потребностите на сектора.

 

реклама
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2020 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.