• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Валентин Златев: С ВЕЦ Бебреш се отклонява вниманието от истинските кражби на вода

Валентин Златев: С ВЕЦ Бебреш се отклонява вниманието от истинските кражби на вода

/КРОСС/ През 2016 година още кметът на Ботевград Иван Гавалюбов твърдеше, че тръба свързва ВЕЦ Бебреш с язовира, тогава се уверихте, че такава тръба няма. Сега премиерът назначи комисия на 30 декември м.г., която установи, че такава тръба няма и вецът не работи с изключение на времето за профилактика, каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" бизнесменът Валентин Златев. Фактът, че от юни до август не е настъпила криза с водата на Ботевград, означава, че тези 800 000 кубика за профилактиката не са били от значение. Смешно е да се твърди, че язовира може да бъде източен за 14 дни, каза още той. Вецът е построен със законни средства от 2014 година, с него се занимава баща ми, каза Валентин Златев

Причините за сигнала на кмета са, че той иска народната любов, като бори богатите и успелите, и освен това при него има конфликт на интереси през 2015 година, каза Златев.

Ботевград е лицензиран да добива питейна вода от 28 водоизточника, но яз. Бебреш не е сред тях, каза Златев. Тези 28 източника обаче сега не работят, кой кога ги е унищожил и кой кога е подписал документа единственият източник на питейна вода да е яз. Бебреш, не знам, каза бизнесменът. "Басейнова дирекция" - Плевен е сигнализирала прокуратурата за последно през декември 2019 година, че водата от този язовир не е пречистена, каза още Валентин Златев.

От населението ВиК събира пари за 9 млн. кубика вода, а плаща на държавата само 2,5 млн. куб. м вода, останалите пари са присвоени, твърди още Златев.

Политиците не бива да са бизнесмени и бизнесмените не бива да са политици, каза още Златев. Той отрече да има приятелски отношения с Бойко Борисов и не уточни кога за последно е играл карти в премиера. Категорично не съм съгласен да ме наричат олигарх, аз работя в голяма структура, нямам медии, каза той. Занимавам се единствено като председател на надзорния съвет на Лукойл, останалия бизнес се ръководи от баща ми, който е на 83 години. Правец не е частен град, каза Валентин Златев. Имам много приятели, сред тях и политици, допълни той.

АЕЦ „Белене" приключи, сега се готви нов проект, който ще започне на нова основа. Престъпление е атомните реактори да бездействат. Ще имаме сериозни проблеми с тока - спряхме тецовете, ще спрем и вецовете. ВЕЦ Бебреш носи 150 000- 200 000 лв. за семейството ми, това не е от такова значение. Ще пратя един булдозер да го срине, щом като стана най-популярния ВЕЦ в България, каза Златев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Леле, колко сме велики. Двеста хиляди не се от съществено значение за него. И от къде са му парите, като е прост администратор? Бизнесмените не трябва да са политици, но не трябва и да са крадци. Ако ще да бута ВЕЦ-а, ако ще да не го бута, но ако е в нарушение или е крал вода, първо да си я плати, а след това и да го съдят за кражбата. Или богатите и успелите не ги лови закона? Гешев какво ли мисли?

08.01.2020 14:15:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.