• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Деница Златева: Ще поискаме пълен отчет как са изразходвани европейските средства

Деница Златева: Ще поискаме пълен отчет как са изразходвани европейските средства

/КРОСС/ "За земеделие бяха отпуснати немалко средства от Европейския съюз. За съжаление, те потънаха в джобовете на шепа едри производители, в "къщи за тъщи", яхти и джипове. Същевременно на някои земеделски кооперации им се отказва финансиране за 1 трактор вече 6 години. Ще поискаме пълен отчет как са разходвани евросредствата за настоящия програмен период", каза Деница Златева, кандидат за евродепутат от "БСП за България" и заместник-председател на НС на БСП. Днес тя посети земеделска кооперация в с. Пролом и се срещна с граждани на Карлово заедно с народния представител от ПГ на "БСП за България" Веска Ненчева и общинския председател на БСП - Карлово Манол Манолов.

"Това не са чужди или подарени пари, те са и наши, защото ние сме европейски данъкоплатци. Ще настояваме и за конструктивен диалог с всички заинтересовани страни за това какви трябва да са националните ни приоритети за следващите 7 години", каза още Златева.

"Трябва ни национална програма за развитие например за традиционните български отрасли като розопроизводството" , смята Златева. Тя призова за специално отношение към малките и средни производители и стопанства, тъй като според нея те са най-уязвими и имат най-голяма нужда от европейските средства. "Хората, бизнесът - всички са единодушни в исканията си за максимална прозрачност, опростени процедури и разяснителни кампании за кандидатстване по проекти", допълни кандидатът за евродепутат.

"За разлика от нашите опоненти, ние не се страхуваме да обикаляме малките села, да говорим с хората, да изслушваме техните проблеми. Нямаме нужда да прибягваме до трикове или да всяваме страх, за да убедим хората да се срещнат с нас. Те ни приемат добре, при това не само членовете и симпатизантите на БСП. Масово хората искат промяна и изборите на 26 май ще са своеобразен вот на недоверие за правителството на Бойко Борисов", каза Златева.

По повод казаното от премиера Борисов, че той няма да подаде оставка, какъвто и да е резултатът от изборите за Европейски парламент, Деница Златева коментира: "Не си спомням кога кабинет на Борисов е изкарвал пълен мандат. Нещо повече - сега сме свидетели как управляващите целят да си изберат нов главен прокурор, който да им гарантира спокойствие през следващите 7 години; спокойствие, че няма да им бъде потърсена отговорност за извършените злоупотреби."

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.