• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Министър Алексиев: Европейският орган по труда да съдейства за прозрачност на изискванията към командированите работници

Министър Алексиев: Европейският орган по труда да съдейства за прозрачност на изискванията към командированите работници

/КРОСС/ Едно от най-сериозните предизвикателства на новоприетата директива за командироване на работници е, че всяка държави има различни изисквания. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев на среща с изпълнителния директор на Европейския орган по труда Козми Боаджиу. В тази връзка, министър Алексиев поиска съдействие от трудовата организация да бъде осигурена прозрачна информация, достъпна онлайн за специфичните изисквания на всяка страна.

„Международните транспортни фирми ще трябва да изпълняват различни норми на трудовото законодателство за всяка държава. Новите разпоредби ще наложат наемане на допълнителни адвокати и счетоводители, а 90 процента от българските компании за международен автомобилен транспорт са малки предприятия и не могат да си позволят този разход", обясни министърът.

Българската страна внесе жалби за завеждане на дела относно отмяната, частично или в цялост, на трите законодателни акта от Пакета за мобилност I, припомни Христо Алексиев.

Успоредно с това, полагаме максимални усилия за лобиране пред ЕК за представяне на законодателно предложение, което да предвижда пълно заличаване на текста за връщане на превозното средство, бе категоричен министър Алексиев.

Като част от подготовката за подпомагане на бранша в изпълнението на европейските разпоредби, е създадена работна група между Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация" и Главна инспекция по труда, информира Христо Алексиев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.