• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Проф. Ангелов: В целия свят има опашки за ваксини, само в България се говори за хаос

Проф.  Ангелов: В целия свят има опашки за ваксини, само в България се говори за хаос

/КРОСС/ Премиерът Борисов ме покани да стана здравен министър. Това, което мога да дам в сферата на здравеопазването, е да постигна основната цел на всеки един лекар - да подобря здравето на всеки един български гражданин. Това в БТВ „Тази сутрин" здравният министър проф. Костадин Ангелов. В хода на развитието на епидемията, аз разбрах нещо много важно - понякога се налага да воюваме с всеки един човек и да го освобождаваме от неговите страхове, да му връщаме надеждата, коментира още проф. Ангелов. Той подчерта, че страната ни е на 25-то място в ЕС по заболяемост и в средния диапазон по смъртност. По думите на министъра в момента все повече хора желаят да се ваксинират - да изберат науката пред всичко, което се говори.

Министър Ангелов заяви, че като политик иска да направи всички неща, в които вярва. В момента на хората им липсва доверието и на второ място ги владее страхът от неизвестното. Нищо не ме притеснява, няма да жаля сили и средства да говоря с хората, посочи Костадин Ангелов. Той още веднъж подчерта, че неговата основна цел е да бъде полезен на хората. Ние водим война - противникът е коронавируса. Той променя своята тактика ежедневно, което ни кара да бъдем достатъчно разумни и пластични, коментира здравният министър. Той отбеляза, че зелените коридори за ваксинация са направени, защото е имало много ваксини във ваксинационните центрове, които са били отворени, но записалите се за тях хора не са дошли. Здравният министър каза, че 30% от ваксинираните в момента са възрастни хора. В целия свят има опашки, в целия свят се говори за желание на хората да се ваксинират, само в България се говори за хаос. Битката ще бъде в една-единствена посока - хората да бъдат здравни, коментира още министърът. Проф. Ангелов подчерта, че страната ни не спира да търси ваксини.

Целта ни е да постигнем 70% ваксинирани български граждани до юни, ако ние имаме ваксини", каза още Ангелов. "Имаме нужда от ваксини сега. Нямаме нужда от илюзията, че някой ни харесва или е загрижен от нас, имаме нужда от доставяне на ваксини", посочи проф. Ангелов. Той заяви, че дори с намалените си доставки, AstraZeneca не е изпълнила обещанията си към държавата. Наясно сме как вървят числата - нашата последователна политика е свързана с отварянето на заведенията, поясни проф. Ангелов. В момента системата е абсолютно готова да се справи с натиска, убеден е още здравният министър.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/

02.03.2021 18:01:27

Смърт на медицинския фашизъм на шайката!

Тъп ботуксиран педал е този с присадения перчем Ангелов - подлога на Мутрата, превърнал се сам в такава путк@ путка непоръбена, чрез която шайката упражнява медицински фашизъм в България

01.03.2021 18:01:15

Анонимен

Тоз уважаван лекар се превърна в нахален и глупав политик, достоен за гербавата пасмина! Т.н. зелени коридори са си чист хаос - ангеловската здравна система не успя да създаде организация като в Израел, а сега безразборно се тълпят хора от всички групи, чакат часове, а възрастните ще почнат да припадат от умора.

01.03.2021 17:15:54

Анонимен

Този п...л изключително много ме дразни. Що не ходи да си слага инжекции като мъжка сестра и ни се разкара от очите.

01.03.2021 15:31:47

Анонимен

Хаос създаден от марионетки като Ангелов ,освен ,че сте некадърни ,но и с изказванията си всявате паника и страх ….Като ,ще се занимаваш с политика напусни министерския пост!

01.03.2021 14:17:37

Анонимен

Народът има най-правилната оценка за положението в държавата. В българските медии има информационно затъмнение за положителните неща в другите държави, за да не се затъмни слънцето ББ, което ни огрява.

01.03.2021 13:42:36

Анонимен

Човекот бил политик...охлюФ

01.03.2021 10:15:41

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.