• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Проф. Ангелов: Кога сме искрени - когато се изказваме или когато стоим в залата без маски

Проф. Ангелов: Кога сме искрени - когато се изказваме или когато стоим в залата без маски

/КРОСС/ Гледах много внимателно загрижеността на всеки един от изказалите се българските граждани. Само че не разбирам, когато се говори тук, кога сме искрени, когото се изказваме или когато стоим в залата без маски. Това заяви на първото редовно пленарно заседание на 45-ото Народно събрание.

"Предизборната кампания свърши - по време на тази кампания част от вас обясняваха, че няма такава пандемия, наричаха докторите престъпници и сега мен ме е срам като министър", каза още проф. Ангелов.

Той подчерта, че точно е записано от закона - министърът носи отговорността, а не Националният оперативен щаб.

"Щабът не предлага мерки. Те се предлагат от главния държавен здравен инспектор. За каква законност друга говорите, след като не се спазват. Да може много да викате, но и с третата вълна се справихме. Справихме се и със втората вълна", каза Ангелов.

Той благодари на съпредседателя на "Изправи се! Мутри вън!" Николай Хаджигенов, че си е сложил маската.

"Колеги, българското здравеопазване и лекари не заслужават това, което се случва в тази зала. Къде бяхте вие когато нямахме въздух по време на втората вълна. Само някои от вас влязохте и си правихте по няколко снимки. Българските лекари са претърпели много. Те знаят кой беше с тях в болниците. Сестрите избягаха благодарение на вашата политика. Благодаря ви още веднъж", заяви Ангелов.

"Управлението на държавата изисква нещо много важно - коронакризата е по-важното нещо, което стои в момента пред народа като изпитание и подобен тип изказвания, които разклащат доверието в институциите и в българските лекари няма да доведат до нищо хубаво. Вчера много пъти казвахте, че съединението прави силата, но под формата на изказвания показвате друго. Аз като лекар знам, че само екипната работа може да спаси пациента. Докажете, че сте на висотата да спасите цяла България", призова той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Съселът е прав само за едно- лекарите бяха поставени в нечовешки условия. Останалото са редовните простотии. Връщайки се назад, добро лекуващо здравеопазване, като система и резултат сме имали при социализма. Оттогава то все е в криза и то системна Нямаше кадри, нямаше лекарства, нямаше пари и нямаше ясно дефинирана задача пред системата. Лекуват на парче. Лекуват едно, другото го оставят за друг път. Лекарите станаха като Баш майстора. Който може влачи от здравната каса, за нужно и ненужно лечение. Частните болници вземат за същото в пъти повече при същия резултат. За всичко това са виновни народните представители и министрите за последните тридесетина години и няма какво да се крият зад авторитета на лекарите.

17.04.2021 07:38:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.