• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

За пореден път вандали повредиха асансьор на надлеза в кв. "Аспарухово" във Варна

За пореден път вандали повредиха асансьор на надлеза в кв. "Аспарухово" във Варна

/КРОСС/ За пореден път вандали са повредили единия от асансьорите на пешеходния надлез във варненския квартал "Аспарухово". Засега устройството не може да бъде ремонтирано, защото частите са от чужбина. Така хората с увреждания и майките с колички са принудени да пресичат платното на пътя.

Пешеходният надлез в квартал "Аспарухово" има три асансьора и често поне един от тях е повреден от вандали. Последният набег е от края на април. Хулиганите са изкъртили вратата на съоръжението с ритници, унищожили са и част от повдигащия механизъм. Повреденият асансьор затруднява придвижването на хората с двигателни увреждания и на майките с детски колички.

"Смениха частите, които са в момента налични, но има неща, които трябва да пристигнат от чужбина и затова с още няколко дни ще се забави отремонтирането на асансьора", обясни кметът на район "Аспарухово" Ивайло Маринов.

Хората с двигателни увреждания, за които стъпалата на надлеза са непреодолима бариера, са принудени да пресичат четири пътни платна, за да преминат на отсрещната страна. Близки пешеходни пътеки няма.

"Говорили сме многократно с община Варна да се измисли вариант, но към момента не е предвидено да се направят пешеходни пътеки", каза още Маринов.

Според кмета на район "Аспарухово" решение на проблема е поставянето на видеокамери както на пешеходния надлез, така и на възлови места в квартала. Тази идея е подкрепена от живеещите в "Аспарухово" с подписка, която ще бъде внесена в община Варна.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.