• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Протестно автошествие с 20 км/час задръсти "Цариградско шосе"

Протестно автошествие с 20 км/час задръсти "Цариградско шосе"

В 149-ия ден от антиправравтиелствени протести автошествие тръгна от БНБ в посока парк-музей "Врана" по "Цариградско шосе" малко след 15.30 часа. Проявата е организирана от "Отровното трио".За шествието пристигнаха десетки автомобили. Те се събраха пред БНБ, откъдето тръгнаха по маршрут "Софийски университет", Орлов мост, бул. "Цариградско шосе", парк-музей "Врана" и обратно.

Антиправителството шествие идва на фона на вече 149 дни протести с искане на оставката на правителството и главния прокурор. Те настояват за предсрочни избори и гарантиране независимостта на съдебната власт. Недоволството им е провокирано от липсата на демокрация, разпространена корупция.

Това е второто автошествие, организирано от протестиращите, които излязоха на улицата в началото на месец юли:

"Протестите промениха своята форма. Те не са приключили. Правим такива автошествия, за да спазваме противоепидемиологичните мерки, защото виждаме, че ситуацията в държавата е доста сложна с коронавируса. Днес отново ще караме този път в друг маршрут - до двореца "Врана", с 20 километра в час, с надути клаксони, за да не може да продължава да си мисли правителството, че ние сме спрели с протестите".

"Нищо по-различно от целта, която поставихме в първия ден на протеста: двете оставки, честни избори. Това е".

"Тръгваме от мястото на първия лагер, който беше пред входа на Министерски съвет. Минаваме покрай втория лагер, който беше до университета, третият е "Орлов мост", продължаваме до царствените покои, които слава Богу, за Борисов не се намират във "Врана", и ще направим обратен завой."

Това заявиха участници в проведеното антиправителствено автошествие.

Вчера антиправителственият протест се фокусира върху дипломатически мисии. След това демонстрантите преминаха пред резиденцията на американския посланик Херо Мустафа. Те ѝ отправиха покана за участие в общонационалния протест в събота, когато ще е 150-ият ден на демонстрации срещу правителството и главния прокурор.

По време на планираното Велико народно събрание на 5 декември се предвижда затваряне на улици и блокиране на ключови кръстовища. От Отровното трио призовахаа към масовост на демонстрацията, като посочват, че това е бунт на свободните хора за защита свободата, за достойнство и за справедливост.

Междувременно редица авторитетни издания следят протестите срещу управляващите и публикуват изключително критични към властта в България материали. В един от последните такива се посочва, че страната ни може да се окаже проблем за цяла Европа и да покаже двойните стандарти в Европейската народна партия, която иска да обвърже отпускането на европейски средства за пострадалите от COVID-19 държави с върховенството на закона. България обаче изглежда попада в "мъртвата точка" на ЕНП. Такава статия излезе и днес в престижното издание "Financial Times".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тези тримата няма ли кой да ги направи майки най накрая!

05.12.2020 08:22:07

Анонимен

Само празни приказки от празни глави.

05.12.2020 06:45:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.