• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Парламентарна комисия с Мая Манолова начело ще ревизира управлението на Борисов

Парламентарна комисия с Мая Манолова начело ще ревизира управлението на Борисов

/КРОСС/ С 214 гласа "за" Народното събрание реши да създаде парламентарна комисия по проверка за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и дружества с повече от 50 на сто държавно участие през последните 10 години.

Проектът на Мая Манолова и нейната група "Изправи се! Мутри вън!" претърпя няколко основни промени.

По предложение на Татяна Дончева (ИМВ) ведомствата, които ще бъдат проверени, не бяха изчерпателно изброени, а от дискусията стана ясно, че ще бъдат по избор на комисията.

По предложения на Йордан Цонев от ДПС думата "ревизия" беше заменена с "проверка" и бяха изключени частните пенсионни дружества.

По предложение на лидера на СДС Румен Христов и колегите му от групата на ГЕРБ-СДС предвиденият четиригодишен период беше заменен с проверка 10 г. назад.

За председател беше избрана Мая Манолова, всяка парламентарна група ще има по трима представители: Дани Каназирева, Тома Биков и Маноил Манев от ГЕРБ, Георги Георгиев, Иван Хиновски и Пламен Абровски от "Има такъв народ", проф. Румен Гечев, Явор Божанков и Пламен Милев от "БСП за България", Йордан Цонев, Сергей Кючуков и Адлен Шефкед от ДПС, Иван Димитров, Борислав Сандов и Калоян Янков от "Демократична България" и Драгомир Ошаков и Андрей Вълчев от "Изправи се! Мутри вън!".

Съставът на комисията беше приет анблок с 217 гласа "за" и един "въздържал се". Мая Манолова беше избрана за председател със 147 гласа "за" и един "въздържал се".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Таз лелка за туй ли е в цирка явно друго не може

17.04.2021 19:03:26

Анонимен

Защо не се подкрепи предложението на БСП за стопиране на продажби и концесии на правителството

16.04.2021 23:05:26

Анонимен

Трябва да се помоли Държавния департамент, като на страна партньор да помогне с мотивите за това, че България е корумпирана.

16.04.2021 20:59:44

Анонимен

Трябва да се ревизира не Бойко Борисов, а институциите, които са го обслужвали. Всички партийни калинки, които са пълнили различни чекмеджета. Може да се повдигне обвинение като се вмени вина не само на този, който дава, но и на този, който взема. В тази графа могат да попаднат и частни фирми, ползвали преференции по тръжни процедури със специални клаузи и начин на провеждане.

16.04.2021 20:55:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.