• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Изключиха Израел от Международната федерация на журналистите

Изключиха Израел от Международната федерация на журналистите

/КРОСС/Изпълкомът на Международната федерация на журналистите изключи Съюза на израелските журналисти от състава си като 14 страни гласуваха „за", а останалите 3 - „въздържал се". Причината за това са нападения над палестинските им колеги. Това стана ясно по време на пресконференция на посланика на Палестина в България д-р Ахмед ал Мадбух. Новината беше потвърдена от Снежана Тодорова, и.д. председател на УС на СБЖ и главен секретар на СБЖ.

Мярката е резултат от поредното ескалиране на израелско-арабския конфликт. То беше предизвикано от тримата изрелски колонисти, които преди два дни бяха открити мъртви.

В следствие на тяхното изчезване беше разгърната кампания от репресии в окупираните от Израел палестински територии и резултатът е 5 убити палестинци, арестувани 575 палестинци, повече от 1300 домове и предприятия са били обискирани от окупационната армия. През това време продължиха и бомбардировките над ивицата Газа, при които загинаха 4 души, а десетки бяха ранени.

Палестинските служби за сигурност през цялото време съдействаха за търсенето на изчезналите израелски граждани, за съжаление, до ефективното им участие не се стигна поради наложените ограничения от страна на Израел. Важно е да се знае, че те изчезнаха в така наречената „Зона Ц" на сигурност. Със „Зона Ц" се обозначават такива части от окупираните палестински територии, които са под пълния военен контрол на израелската окупационна армия. Палестинските сили бяха блокирани, затова отговорността за тримата загинали носи израелската армия", заяви посланикът на Палестина.

Той беше категоричен, че в „Зона А", която е под техен контрол няма инциденти от такъв тип и отбеляза, че палестинската страна настоява да ? се даде такъв контрол и над зоните Б и Ц, за да поемат и там нужната отговорност за случващото се.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.