• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Александър Симов, водач на листата на "БСП за България" във Враца: Левицата е битката за социално-икономическите права

Александър Симов, водач на листата на "БСП за България" във Враца: Левицата е битката за социално-икономическите права

/КРОСС/ "Аферите, които в момента излизат наяве, са кошмарни, а прокуратурата е като голяма черна дупка. Големият проблем на страната се нарича Иван Гешев. Как шефът на Правителствена болница, който живее в палат за 4 млн. евро и някои чиновници има такъв стандарт на живот? Тези хора живеят в своята паралелна държава необезпокоявани. Ние се борим за голяма промяна точно заради тези неща. На изборите на 11-ти юли или ще си затворим очите или ще създадем държава, която ще търси отговорност от такива хора. Зад БСП стоят хора, отдадени на битката срещу това статуквото. Свидетели сме каква медийна помия се изля върху нас, защото отказахме да се впишем в присъдружни партии край ГЕРБ. Без подкрепата на БСП никой не може да направи парламент", безкомпромисен бе в коментара си по отношение на днешните политически реалности по БСТВ в предаването „Лява политика" Александър Симов - водач на листата на „БСП за България" в област Враца.
На въпроса дали подозира, че зад тези новосъздадени партии иска да управлява някой друг, Симов посочи: "Иска ми се да не е така, но подозренията ми стават все по-силни. Те не показват желание за промяна, ако го искаха щяха да направят опит за съставяне на работещо правителство. БСП е единствената партията, всичко останало са временни проектчета, в името на конкретни цели. Опитах се да прегледам част от идеите на ИТН, такъв бълвоч от разнопосочни идеи рядко съм срещал. Разговор между партиите означава те да представят конкретни идеи, за да можем ние да преценим какво и как може да подкрепим. Докато се отдават на самовглъбено мълчание няма как да има промяна в България и затова съм притеснен от поведението на ИТН. Започвам да смятам, че партията е телевизионно видение, но не и реална политическа партия".
"Съвременните неолиберални капиталисти вече нямат усещане за държава и национална идентичност, нямат усещане за принадлежност. Ние сме българската левица, БСП - българската държава е много важна като активен помощник, когато говорим за битката за промяна на модела и трансформацията на тази система, не говорим за държавата на Бойко Борисов. Не приемам идеята за либерална левица, има всякакви фейсбук разбирачи, на които БСП все им е виновна, защото в техните очи е немодерна. Защо не е прогресивна? Защото "нямала позиция в защита на гей-парада". Никой истински социалист в България не съм чул да каже: "Давайте да отидем да тормозим различните". Истинският смисъл на левицата е битката за социално-икономическите права, за по-високи доходи и битката с бедността. Има мигове, в които всички като един стоманен юмрук се обединяват срещу БСП, защото ние сме единствената партия с реална социална база, тя не може да бъде заличена. БСП предлага различна визия за страната."

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Неренегат

Като имаме предвид срещите на ръководството на БСП... Явно ще защитават социални и икономически права на едрия и среден капитал... И това е точното за бившите социалисти...

16.06.2021 11:05:35

Анонимен

бизнес пътувания https://travel.insight-events.bg/

16.06.2021 10:45:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.