• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Борисов няма да се кандидатира за президент, за него е по-добре да прежали битката, но да спечели войната

Борисов няма да се кандидатира за президент, за него е по-добре да прежали битката, но да спечели войната

/КРОСС/ Борисов няма да се кандидатира за президент, защото може да загуби балотажа с ген. Радев. Кандидатът на БСП може да привлече, освен левите, но и мълчаливото досега, поради липса на алтернатива, мнозинство. Към него могат да се насочат и различни патриотични, либерални, центристки и други формации, които не предпочитат Борисов.

Най-вероятно през септември ГЕРБ ще издигнат за кандидат лице с второстепенно политическо значение, чиято загуба няма да се отрази тежко на партията и на подкрепата за неяПри подобно разположение на силите е по-добре да прежали битката, но да спечели войната. На негова страна е още едно важно обстоятелство - служебното правителство да бъде назначено от Плевнелиев. А последният, преди да напусне Дондуков 2, ще иска да си постеле добре пред този, от чието благоволение тепърва ще зависи, като попречи в максимална степен на неговите политически противници.

Това коментира на фейсбук страницата си Васил Василев.

Ето целия коментар:

По всичко личи, че Бойко Борисов НЯМА да се кандидатира за президент. Изглежда нелогично той да не е преценил, че може да загуби балотажа с ген. Радев, което би означавало неминуен крах за него, партията и властта му. Президентските избори ще бъдат твърде оспорвани поради обстоятелството, че кандидатът на БСП може да привлече, освен левите, но и мълчаливото досега, поради липса на алтернатива, мнозинство. Към него могат да се насочат и различни патриотични, либерални, центристки и други формации, които не предпочитат Борисов.
Най-вероятно през септември ГЕРБ ще издигнат за кандидат лице с второстепенно политическо значение, чиято загуба няма да се отрази тежко на партията и на подкрепата за нея.
Политическият инстинкт на Борисов му подсказва, че допустимата загуба на президентските избори изисква солидна подготовка за очакваните след това предсрочни парламентарни избори. Това е предизвикателството, с което трябва да се справи. При подобно разположение на силите е по-добре да прежали битката, но да спечели войната. Една загуба през ноември ще разстрои и демобилизира партията му. Унинието и пораженческите настроения могат да бъдат овладяни, само ако отсега се вземат мерки за мобилизация. Така че най-логично е Борисов да хвърли всичките си сили в тази насока.
Който се подготви своевременно, той има повече шансове да спечели. Борисов вероятно разчита, че при победа левицата ще изпадне в еуфория, ще загуби ценно време да празнува, а той вече ще е напреднал в борбата за 44-тото Народно събрание. На негова страна е още едно важно обстоятелство - служебното правителство да бъде назначено от Плевнелиев. А последният, преди да напусне Дондуков 2, ще иска да си постеле добре пред този, от чието благоволение тепърва ще зависи, като попречи в максимална степен на неговите политически противници.
Ледът, очевидно, се пука.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.