• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Фонд „Математика на бъдещето” пожела успех на отбора по МГ „Баба Тонка” с математическа картина

Фонд „Математика на бъдещето” пожела успех на отбора по МГ „Баба Тонка” с математическа картина

/КРОСС/ За един от символите на Фонд „Математика на бъдещето" към училищното настоятелство на Математическа гимназия „Баба Тонка" е избрана картина, подарък от пловдивската художничка Мишел Вълчева. Това съобщи днес председателят на обществения съвет на Фонда Иван Иванов, управител на фирма „Тива Ком".

Тази картина обвързва математиката - сечението на Фибуначи, и сградата - емблема на Русе - Доходното здание. Тя е дарение от Мишел Вълчева специално за инициативата и затова Иван Иванов пожела младите състезатели от гимназията, които в събота заминават на международно състезание в Хонг Конг, да носят заряда на тази творба в сърцата си и да се върнат с награди.

„Нашите дарители даряват не само пари, но най-вече своите лични усилия, интелект и способности", каза още Иван Иванов.

Фондът се превърна в гарант за всяко дете, група, отбор, които чувстват, че имат потенциал и възможности да се явят на състезание, така че да могат да разчитат на подкрепа.

„Това е най-важното, което успяхме да постигнем като фонд за година и половина", допълни инициаторът на тази кауза.

Иван Иванов разказа накратко за създаването на Фонд „Математика на бъдещето" през 2013 г. с идея да се подкрепи отборът, който да се яви на престижното математическо състезание в Хонг Конг.

„Лесно успяхме да намерим съмишленици и идеята бързо излезе от първоначалните си рамки и решихме да я развием с подкрепата и на други мероприятия и с привличане на нови съмишленици, за да популяризираме и гимназията, и успехите й на градско и вече на национално ниво", сподели Иванов.

Той съобщи, че в каузата са увлечени бивши възпитаници на гимназията, успешни в своите сфери хора.

„Създадохме обществен съвет от 10 активни личности, свързани с Русе и математическата гимназия, успяхме да изградим вътрешни правила за работа на фонда, която ще ни помага и занапред да го развием в желаната от нас посока, така че да се ползва от повече ученици и техните ръководители", сподели инициаторът на Фонда.

Той благодари на основните виновници за съществуването на Фонд „Математика на бъдещето" - Митко Кунчев, директор на Математическа гимназия „Баба Тонка" - Русе, който го е подкрепил още миналата година и помага за развиването на идеята, а също и на Светослав Михов, който е председател на училищното настоятелство и юридически рамкира работата на Фонда, така че той да работи добре и прозрачно.

Председателят на обществения съвет на Фонд „Математика на бъдещето" благодари и на по-активните членове - Анатоли Димитров и Дамян Дамянов и най-вече на журналистите, тъй като една от основните задачи на Фонда е популяризиране на дейността му и на училището. Той пожела успех на отбора, който в събота отпътува за Хонг Конг за международното състезание и благодари на ръководителите му Боряна Куюмджиева и Ивайло Кортезов.

„От учредяването си досега фонд „Математика на бъдещето" е финансирал инициативи с общо 30 хиляди лева, като в момента той разполага с 43 хиляди лева", съобщи директорът на Математическа гимназия „Баба Тонка" - Русе Митко Кунчев.

Общо 20 са регистрираните дарители до сега. С реализацията на идеята за фонд, който да подкрепя учениците и техните преподаватели, се дава възможност на учителите да се съсредоточат върху подготовката за различни прояви, а не върху търсенето на пари, допълни директорът. Той каза още, че към инициативата са се присъединили фондациите „Русе - град на свободния дух" и „Бистра и Галина".

„Това, което искам да кажа на тазгодишните участници в Хонг Конг е, че зная колко е усилена подготовката и колко време отнема, но си заслужава, тъй като там освен призови места можете да намерите и нови приятели", сподели Никол Иванова от отбора на математическа гимназия - Русе за състезанието в Хонг Конг през 2013 г.

Тя допълни, че там е намерила приятели със сродни интереси от различни страни, с различни култури, с които продължава да поддържа контакти. „Ние успяхме да вземем няколко награди от там, пожелавам същото и на вас", обърна се Никол към състезателите Никола Казлачев, Даниел Петров, Максим Къснеделчев и Теодор Недев и техния преподавател Боряна Куюмджиева.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.