• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Нинова: БСП не е излъгала своите избиратели

Нинова: БСП не е излъгала своите избиратели

/КРОСС/ С кворум от 793-ма делегати започна своята работа юбилейният 50-и конгрес на БСП, който се провежда в зала 1 на НДК. Очаква се да бъде избран Национален съвет, като гласуването ще започне тази вечер.

Лидерът на БСП - Корнелия Нинова направи доклад и отчет за това, което е направила през 4-годишния мандат.

Както парламентарната група на "БСП за България", както евродепутатите, така и цялостната политика на БСП.

Основното, което Нинова открои е, че БСП не е излъгала своите избиратели, които са над 1 млн. и не са влезли в партийни договорки:

"Преди 4 години се поставихме задача. Казахме, че няма да влизаме в явни и скрити задкулисни договорки за власт и облагодетелстване на малцина от нас за сметка на 1 млн. българи, които ни дадоха доверието си. Изпълнихме го. Не приехме предложението да имаме председател на Народното събрание и министри в кабинета на Борисов", каза тя и поясни:

"Това би било пагубно не само за БСП, но и за България. Опитът в България сочи, че всяка партия, прегърнала се с ГЕРБ, повече не влиза в парламента и губи ролята си в активния политически живот. И най-важното моралът в политиката диктува да не лъжеш избирателите си".

Това е юбилейният 50-и Конгрес на БСП, който се организира днес в НДК. По време на форума, днес и утре, ще бъде избран нов ръководен орган на партията.

На двудневния форум ще бъде представен политически доклад, който ще включва отчет на Националния съвет на БСП и на парламентарната група на "БСП за България".

Ще бъдат разгледани и отчета на депутатите на БСП в Европейския парламент, както и отчет на Общопартийната контролна комисия.

Ще бъде избран Национален съвет на БСП, председател на Общопартийната контролна комисия и членове на Общопартийната контролна комисия на БСП.

Конгресът на левицата ще разгледа и резолюция срещу проявите и настъплението на неофашизма и неонацизма в Европа и политическа декларация за развитието на БСП и приоритетите на нейната политика.

Очаквано беше присъствието на над 500 гости - 40 представители на дипломатическия корпус, кметове, интелектуалци, хора на науката и културата, депутати от Великото народно събрание, представители на парламентарната група на "БСП за България" и евродепутати.

За отразяването на събитието са акредитирани над 78 журналисти от страната и чужбина.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Обява за протестния концерт на 27-ми

Митинг-концертът срещу властта ще започне в 16 часа в неделя на Орлов мост . 30 години преход стигат! Време е да влезем в 21-ви век. Заедно. Обединени като нация! Това ще поискат младите хора на митинг-концерт. Събитието под надслов ”Бъдеще за младите, бъдеще за България”, ще се проведе утре на Орлов мост от 16 до 22 часа. Това е събитието, което ще обедини и подкрепи младите хора на България за по-добро бъдеще. На 27.09 ще бъдем заедно с всички артисти, предприемачи, общественици, интелектуалци и активни граждани, които са лицето на България през света и които не се страхуват да застанат с лицата си срещу безобразното управление на страната. Хората, които оставят позитивната следа след себе си, които са светлият пример за своите сънародници и съмишленици. Хора, които са успешни въпреки държавата. За активно гражданско общество, за граждански контрол и общонационално обединение в името на бъдещето на България! Целта на събитието е да съберем поне 3.5% от всички Българи (65% от всички граждани на България заявяват, че подкрепят протестите) Заедно на едно място, в един ден и да покажем мащаба на готовността да отстояваме демократичните ценности и европейско бъдеще на България. Времето вече е на младите и с присъствието си на митинга-концерт заедно ще кажем “Да” на промяната, която толкова силно очакваме от 1989 г. насам. С нас ще са знакови рок-групи, рапъри и изпълнители от различни поколения. 30 години преход стигат! Време е да влезем в 21-ви век. Заедно. Обединени като нация! Оставка, а след нея модернизация на държавата, която е възможна, защото можещи хора в България има и те не се казват Бойко Методиев Борисов или ПКП! Споделяйте събитието, подкрепете го с дарение през ХелпКарма тук: https://bg.helpkarma.com/…/badeshte-za-mladite-badeshte-za…/ и поканете всички ваши близки и приятели тази неделя 27.09 от 16.00ч на Орлов мост! Нека покажем силата на нацията ни! Обединена. Сега!

26.09.2020 15:59:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.