• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Кирил Петков би приел пост в редовно правителство при две условия

 Кирил Петков би приел пост в редовно правителство при две условия

Служебният икономически министър каза, че съм момента няма покана за министерски пост

/КРОСС/ Независимост и екипност са двете условия, при които служебният министър на икономиката би приел да остане на поста в следващ кабинет. Това коментира пред журналисти Кирил Петков, след като връчи три сертификата клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на "Тракия глас България" ЕАД, "Готмар" ЕООД и "Теклас- България" ЕАД.Петков допълни, че финансовото и икономическото министерство трябва да са в комплект. По думите му, за да е ефективно едно управление, отборната работа с Министерството на финансите е от ключово значение за развитието на икономиката.

"Според мен ние имаме готов екип, който би влязъл, ако му се даде тази възможност, но това е само хипотетично, никой не е говорил с нас. Радваме се, че постигаме резултати и има реален напредък. Имаме енергия за работа. Първо обаче някой трябва да те покани, после да ти даде свободата и на трето място - да имаш възможност да работиш в екип. Икономиката без финансите няма как да се случи", категоричен е Петков.

"Нека да видим кой ще е финансовият министър. Към момента не са ме поканили. Винаги сме искали да помогнем на България. Този заряд го имаме. Важното е да ни се даде поле за действие, независимост и екипност. Не е много лесно да се работи с нас. Не може да се вдигне телефона и да ни се казва какво да правим. За нас беше важно да спрем кражбите и изтичането на пари. Това беше и първата стъпка, която предприехме. Така и в България ще има пари. Това, е което се убедихме през последните 9 седмици, е, че има пари", подчерта Петков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Бива го това момче. Бих се радвал да продължи така.

27.07.2021 23:03:49

Анонимен

Такива способни нямат щанс да бъдат поканени.

27.07.2021 22:28:35

Анонимен

Отличен министър, но вероятно няма да бъде одобрен от чужди посолства.

27.07.2021 16:43:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.